Erich Von Daniken

Tanrıların Arabaları yazarı
Yazar
7.8/10
1.246 Kişi
5,1bin
Okunma
246
Beğeni
13,4bin
Görüntülenme

Erich Von Daniken Sözleri ve Alıntıları

Erich Von Daniken sözleri ve alıntılarını, Erich Von Daniken kitap alıntılarını, Erich Von Daniken en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ayrıca filozofları ilgilendiren bir bölümü de, bu arada aktarayım: Mahabharata, «Zaman, evrenin tohumudur!» der...
Karanlık noktalar ancak fikir alışverişleri ve beyin fırtınaları sayesinde aydınlanır.
Sayfa 23 - Artemis yayınları
Reklam
Eğer başka gezegenlerde yaşayan akıllı yaratıklar da bizim gibi düşünüyorlarsa, kendi hayatları için gerekli koşulları, bütün evren için geçerli sayıyorlar demektir. Böylece bizim anladığımız biçimde bir hayat için kesinlikle öldürücü olan - 150, 200 derece ısıda yaşayan yaratıklar, evrende hayat izi ararken - 150 dereceyi de birlikte arayacaklardır. Tıpkı bizim geçmişimizi aydınlatmaya çabalarken kullandığımız mantık gibi...
Deli sorular????
Hayal gücümüz bile, atalarımızın 100 ton ağırlığındaki bir kayayı taş ocağından çıkarmak, oldukça uzak bir yere taşımak ve işlemek için ne gibi teknik yeteneklere sahip olması gerektiğini kavrayamaz. Ancak 20.000 ton ağırlığında başka bir blokla karşılaşınca, yirminci yüzyıl tekniğine alışmış bir insan bile beyninden vurulmuşa döner. Bu dört katlı bir ev büyüklüğündeki taş blok, Sacsayhuaman kalıntılarından az ötede ziyaretçilerin gözü önüne serilmiş yatmaktadır. Üzerinde çok ince ve usta işlemeler, basamaklar, rampalar, delikler ve helezonlar vardır. Her halde İnkalar, bu benzeri görülmemiş dev eseri, boş vakitlerini değerlendirmek için oturup yapmamışlardı. Mutlaka bizce brlinmeyen bir amaca hizmet ediyordu. Ancak işin en korkunç yanı, bu dev eser, bilmeceyi daha da karıştırmak istercesine tepetaklak durmaktadır! Böylece merdivenler tavandan aşağıya doğru inmekte, delikler kumbara çentiği gibi başka başka yönlere bakmakta, iskemleyi andıran resimler havada yüzermiş gibi görünmektedirler. İnsan eli ve insan çabasının bu taşı kazdığını, taşıdığını ve işlediğini düşünebilir miyiz? Düşünsek bile onu hangi akıl almaz gücün alıp tersine çevirdiğini bulabilir miyiz? Hangi dev güçler burada iş başındaydı? Ve hangi amaçla?
Dünyada bir dolu şey için para çabucak bulunabilmektedir. Özellikle geleceğimizin araştırılması bu şeylerden biridir. Geçmişimiz karanlık kaldığı sürece, geleceğe bakmak hiçbir yarar sağlamayacaktır. Acaba geçmişimiz teknik çözümlere ulaşmamızı sağlayamaz mı? Bugün üzerinde kafa patlattığımız ve bulmaya çalıştığımız yenilikler, çok eski çağlarda var olup sonradan toprak altına girmiş olamaz mı?
«Bilginler doymuş kaz gibidirler; yeni düşünceleri hemen budalaca diye niteleyerek kafalarına sokmazlar.»
Sayfa 174Kitabı okudu
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.