Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eyyüp Beyhan

Eyyüp BeyhanYüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i Tanıyalım yazarı
Yazar
Editör
9.0/10
4 Kişi
48
Okunma
12
Beğeni
2.658
Görüntülenme

Eyyüp Beyhan Gönderileri

Eyyüp Beyhan kitaplarını, Eyyüp Beyhan sözleri ve alıntılarını, Eyyüp Beyhan yazarlarını, Eyyüp Beyhan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Oruç Tutanların Çeşitleri Oruç tutanlar üç sınıftır: Cahillerin orucu, âlimlerin orucu, peygamberlerin orucu. Cahillerin Orucu: (Bu snıftakiler) Yemezler, içmezler, cimâ etmezler fakat (orucun sevabını azaltan) diğer günahları işlerler. Âlimlerin Orucu: (Bu siniftakiler) Yemezler, içmezler cimâ etmezler, (orucun sevabını azaltan) diğer günahlar da işlemezler. Peygamberlerin (ve velilerin) Orucu: (Bu sınıftakiler) yemezler, içmezler, cimâ etmezler, (orucun sevabını azaltan) diğer günahları işlemezler, ayrıca bunlar şüpheli şeylerden dahi kaçarlar.
Yandı kitap dağlarım, ne garip bir hâl oldu! Sonunda bana kalan, yalnız ilmihâl oldu!
Sayfa 15 - Önsöz
Reklam
İmam Gazâli (rahmetullâhi aleyh) amelsiz müminleri şöyle tanımlar: “Amelsiz mü'min, bütün hayâti faaliyetleri durmuş, sadece nefes alıp vermekle canlılık emâresi gösteren komadaki insan gibidir. Bunun yaşadığı hayatın kıymeti ne ise, ibadet ve güzel davranışlardan yoksun kimselerdeki imanın kıymeti de odur."
Sayfa 13 - Önsöz
Ahahahja biz tam tersini hayal ediyorduk ama
İlk gece (gerdek gecesi) erkeğin, gelinin iki ayağını yıkaması, o suyu (evin her tarafına) saçması Allah Resûlü’nün sünnetidîr. Ve (bu davranış) evde bereket olmasına sebep olur.
Daha güzel isim bulamamışlarsa demekki
Ebû Mansûr el-Mâtürîdî’nin adı Muhammed, baba­ sının adı Muhammed, dedesinin adı Muhammed..
Reklam
6. İman-ı taklid: Anne babasından gördüğü ile yetin­miş; üstattan (hocasından) ilim öğrenmeyenin imanıdır. Bu kimsenin imanından korkulur.
Özelin kast eylediği
Din ve millet: ikisinin manası aynıdır. Resûlullah’ın [sallallahu aleyhi vesellem] şanı yüce olan Allah’tan itikadla alakalı getirdiği şeylere din ve millet denir
İmanın Kaleleri
İman beş kalenin içinde muhafaza olunur: 1. Yakin, 2. İhlas,* 3. Farzları yapmak, 4. Sünnetleri tamamlamak, 5. Edebi muhafaza etmektir. Her kim bu beş şeyi muhafaza ederse, imanını korumuş olur. Birini (dahi) terkederse düşman galip olur. (İmanın düşmanı) dörttür: Sağda hevâ, solda nefis, önde dünya, ensede şeytan. Bunlar imanı almak ister. İmanımızı Allah Teâlâ düşmanların şerrinden emin eylesin. Âmin!
Sayfa 146 - * İhlås kelimesi sözlükte, "bir şeyi halis kılmak, halis olmak, özünü almak ve seçmek"; din istilahında ise "iman, ibadet, itaat, ahlâk,Kitabı okudu
Farsça âb (su) ve dest (el) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen abdest kelimesi, “el suyu” anlamına gelir. Abdest kavramı Arapça'da “güzellik ve temizlik” manasına gelen vudû’ kelimesiyle ifade edilir. Namazın şartlarından biri olan abdest, namaz ve Kâbe'yi tavaf, tilâvet secdesi gibi bazı ibadetleri yapmak için, vücudun belirli uzuvlarını usu- lüne uygun olarak yıkamak veya meshetmektir. Abdest müstakil bir ibadet olmayıp, belli ibadetleri yapmak için vasıta niteliğinde bir iba- dettir. Manevi temizlik ve namaz başta olmak üzere ibadetlere ruhen ve bedenen hazırlık mahiyetinde olan abdest, aynı zamanda maddi bir temizlenme vasıtasıdır
Reklam
Ezan-ı Muhammedî okunduğunda İsrafil aleyhisselâm sûra üfürüyor diye, abdeste kalkerken kabrimden kalkıyorum diyerek, camiye giderken mahşer yerine gidiyorum fikriyle, müezzin ikamet edip cemaat saf saf olurken, "Bu insanlar mahşer yerinde 120 saf olup seksen safı bizim peygamberimizin, kırk safı diğer peygamberlerin ümmetleridir" diye tefekkür ederek, imama uyduktan sonra imam Fâtiha-i şerife'yi okurken, "Sağımda cennet, solumda cehennem, ensemde Azrâil, karşımda Beytullah, önümde kabir, ayağımın altında sırat köprüsü... Acaba benim sorgu sualim kolay olur mu, yaptığım ibadetler ahirette başıma taç, yanıma yoldaş ve kabrimde kandil olur mu; yoksa kabul olmayıp eski bez gibi yüzüme vurulur mu?" diye tefekkür etmek gerekir.
Whattt?
Ve onların (meleklerin) içinde mukarrebler (Allah’a çok yakın olanlar) ve peygamberler vardır.
Orucun Faydaları Oruç tutmanın on bir faydası vardır: 1. Cehenneme kalkan olur, 2. Diğer ibadetlerinin kabulüne vesile olur, 3. Bedenin zikri olur^, 4. Kibri kırar^, 5. Amelini beğenmeyi kırar, 6. Huşuyu artırır, 7. Sevabı mizanı (mahşerde amellerin tartıldığı tera- ziyi) doldurur, 8. Allah Teâlâ oruç tutan kulundan razı olur, 9. İman ile vefat ederse cennete erken girer, 10. Kalbi nurlanır, 11. Aklı nurlanır.
Oruç Tutanların Çeşitleri Oruç tutanlar üç sınıftır: Cahillerin orucu, âlimlerin orucu, peygamberlerin orucu. Cahillerin Orucu: (Bu sınıftakiler) Yemezler, içmez- ler; cimâ etmezler fakat (orucun sevabını azaltan) diğer günahları işlerler. Âlimlerin Orucu: (Bu sınıftakiler) Yemezler, içmezler, cimâ etmezleri, (orucun sevabını azaltan) diğer günahları da işlemezler. Peygamberlerin (ve velilerin) Orucu: (Bu sınıftaki- ler), yemezler, içmezler, cimâ etmezler, (orucun sevabını azaltan) diğer günahları işlemezler, ayrıca bunlar şüpheli şeylerden dahi kaçarlar.
119 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.