Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Faruk Yılmaz

Ah O Yemen'dir yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
7.8/10
10 Kişi
32
Okunma
2
Beğeni
3.502
Görüntülenme

Faruk Yılmaz Gönderileri

Faruk Yılmaz kitaplarını, Faruk Yılmaz sözleri ve alıntılarını, Faruk Yılmaz yazarlarını, Faruk Yılmaz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
160 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Anadolu evladının bakımsızlıktan, düzensizlikten, sıcaktan, kabiliyetsiz idareciler yüzünden ne çileler çektiğini, binlerce vatan evladının bu uzak diyarlarda nasıl şehit olduğunu, yahut sağlıklarını bu topraklarda bırakıp sakat ve hasta olarak döndüğünü anlatan adeta bir trajedi.
Ah O Yemen'dir
Ah O Yemen'dirFaruk Yılmaz · Yemen Hatırası · 201314 okunma
Anayasa Tarihi
Anayasacılık hareketimizde, Islahat Fermanı da Tanzimat Fermanı kadar önemli olmasa bile göz ardı edilemeyecek bir belgedir.
Sayfa 38 - İz yayıncılık
Reklam
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Yemen'i o dönem olayların bi zatihi içinde yaşamış birinin kaleminden okumak çok daha acıklı oluyor. Hani Yemen hep bir ah yemendir ya sebebini bu kitapla daha iyi anlıyorsunuz. Savaş yılları, cephede ufku açık bir asker. Sıkıntılara karşı mücadele etmeye çalışıyor. Kitap tez niteliğinde sanki. O dönemde yazıyor ve o dönem sıkıntılarına çare önerileri barındırıyor. Ama ciddiye alınmamış ki hala biz "Ah o yemendir" diyoruz. Malesef. Yemen hususunda okunması gereken bir kitap. Tavsiye ederim. Daha iyi anlaşılması için kitap tanıtımından bir kesit bırakayım ; "Bu kitap, Rüştü Paşa'nın 1911 yılında basılmış olan Yemen Hatırası adlı kitabının Osmanlıcadan sadeleştirilerek günümüz Türkçesine çevrilmiş hâlidir. Rüştü Paşa, Ahmet İzzet Paşa gibi devlet adamlarımızın da bulunduğu, 1905'te isyan eden ve San'a da binlerce askerimizin kuşatılarak açlıktan ölümüne neden olan İmam Yahya isyanından sonra burada bulunmuş, 1908-1909 tedip hareketlerini yürütmüş olan orduda görev almış bir subayımızdır."
Ah O Yemen'dir
Ah O Yemen'dirFaruk Yılmaz · Yemen Hatırası · 201314 okunma
Mısır Tarihi
Mısır'ın tarih çağlarında 30 sülale hüküm sürmüştür. Sülaleler devri 5 bölümde incelenir: 1-Eski Krallık 2-Orta Krallık 3-Yeni Krallık 4-Karışıklık Devri 5-Sais Krallığı ve Persler Eski Krallık:(M.Ö 3000-2100) Devirlerini içeren Eski krallık dönemi, 1. Sülalenin kurucusu olan Menes'le başlar. Orta Krallık:(M.Ö 2100-1700) yıllarını
Hammurabi
Babil tarihi ikiye ayrılır: 1.Babil devletini samilerin bir kolu olan Amurlular kurmuşlardır. 1.Babil Devlet'inin en ünlü hükümdarı Hammurabi'dir. Bu kral ülkesini dini, iktisadi ve hukuki alanlarını düzenlemiş, kanunlar koymuştur.
Sümerliler'de İnanç
İnançlarına göre bütün yaratıklar ve varlıklar Tanrı'nın malı idi.
Reklam
Sümerler, kurdukları şehir devletlerinde bir şehir (site) kültürü oluşturmuşlardı.
Mezopotamya Kelimesi Üzerine
Mezopotamya, Yunanca iki nehir arası demektir. Eski Mısırlılar buraya "Naharina" diyorlardı. İslami devirlerde ise bu iki nehir arası bölgeye "ada" anlamına gelen Arapça "el- Cezire" denilmiştir.
Mezopotamya'da uygarlığa ilişkin ilk meşaleyi yaktığını bildiğimiz Sümerler, yalnızca yazılı bir uygarlık bırakmakla kalmamışlar, okuyup yazmayı geliştirmişler, yaymışlar ve bir iletişim aracı olarak kullanmışlardır.
54 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.