Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fatih Ertugay

7.5/10
2 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
367
Görüntülenme

Fatih Ertugay Gönderileri

Fatih Ertugay kitaplarını, Fatih Ertugay sözleri ve alıntılarını, Fatih Ertugay yazarlarını, Fatih Ertugay yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fes Osmanlı modernleşmesinin simgesi haline gelmiş ve kısa sürede halk tarafından benimsenmiş, günlük giyimin bir parçası olmuştur. Dahası bir ilericilik gericilik kavgasını beraberinde getirmiştir.
Siyasal kurumlar ya da olaylar hakkında söylenen en yalın ve karmaşık gerçek bile, ister istemez polemiğe açık sonuçlar doğuracaktır.
Reklam
Modernleşme ya da modernleşebilmek; Batı’ya benzemek, onun tekniğini ve bu tekniği var eden arkaplanı iktisap etmek, yine Batı karşısında düşülen askeri-politik- iktisadi acziyetten kurtulmanın da adı olarak değerlendirilmiştir.
Tabula rasa, aynı zamanda doğal bir ilerleme fikrini de beraberinde getirir.
Modernite, belirgin bir durağı olmayan; elde edilenin/elde olanın, bu anlamda geçmişin sürekli silindiği, istikametin her zaman gelecek olarak belirlendiği, dünün asla bağlayıcı bir referans noktası olarak görülmediği bir sürekli, hızlı, yoğun ve yaygın bir değişimin adıdır.
Modernite, temelde kuşkuculuk üzerine yükselir.
Reklam
Hayat, insanın yaşadıkları değildir;aslolan hatırladığı ve anlatmak için nasıl hatırladığıdır...
324 syf.
9/10 puan verdi
TÜRKİYE’DE İDEOLOJİLER VE DEVLET ALGISI (2017) / Fatih Ertugay
Dünya üzerinde büyüklü-küçüklü pek çok ideoloji vardır. Ancak bunlardan sadece birkaçına yeryüzünün tamamına yayılmak nasip olmuştur. Bir ideoloji girdiği ülkenin siyasal kültüründen yoğun bir şekilde etkilenir. O yüzden bir ideoloji her ülkede aynı şekilde kavranmaz. Bir başka deyişle, ideolojiler zaman ve mekana bağlı olarak farklı görünümlere
Türkiye'de İdeolojiler ve Devlet Algısı
Türkiye'de İdeolojiler ve Devlet AlgısıFatih Ertugay · Kadim Yayınları · 20173 okunma
Maalesef.
Türkiye'deki sol düşüncenin dikkat çekilmesi gereken bir yönü de, dikkate değer bir sosyal demokrat düşünce ve hareket olmadan varlığını sürdürüyor olmasıdır.
Sayfa 215Kitabı okudu
Bir kurtuluş paradigması içerisinden kendini var eden İslamcılık, Batılı kolonyal güçlerin, çok boyutlu saldırıları karşısında, devletin ve Müslümanların var oluşunu korumak ve sürdürmek üzere ortaya çıkan ve gelişen bir siyasal düşünce olmuştur. Temel kavramlarını İslam’ın asli kaynaklarında ve Müslümanların tarihi pratiklerinde bulan bu hareket, Batılı modern kavramlara da yabancı kalmamış; bu anlamda modernleşme ve Batı karşıtı bir tutummuş gibi gözükse de, aslında modernleşmenin bir yan ürünü olarak ve çoğu yerde de modernleşmenin içinden konuşarak kendi ethos'unu oluşturmuştur. İslamcıların aşağı yukarı yüzyıllık düşünce tarihleri boyunca, hem ele aldiklari konular ve kavramlar, hem bu konulara dair yaklaşımları farklılıklar göstermiştir. Kimi zaman son derece olumsuz bir şekilde ele aldıkları konuları daha semaları, İslami kavramlarla tevil ve uzlaştırma çabaları içerisine girmişlerdir. Bu anlamda özellikle İslamcılığın ilk dönemleri ile 80 sonrası dönem oldukça dikkat çekicidir.
14 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.