Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ferit Burak Aydar

Ferit Burak Aydar1917 Devrimin Rapsodisi yazarı
Yazar
Çevirmen
6.6/10
5 Kişi
41
Okunma
26
Beğeni
4.262
Görüntülenme

Ferit Burak Aydar Gönderileri

Ferit Burak Aydar kitaplarını, Ferit Burak Aydar sözleri ve alıntılarını, Ferit Burak Aydar yazarlarını, Ferit Burak Aydar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Modern insan da yaşadığı kâbustan soluk almadan başka bir kâbusa geçer, tıpkı Gregor Samsa gibi bir sabah kâbustan uyanmaz, bir kâbusa uyanır.”
Ferit Burak Aydar
Ferit Burak Aydar
Reklam
Edebiyat eserlerini okumak için en iyi yol başka edebiyat eserlerini okumaktır; romanlar özellikle de ilerleyen süreçte dış dünyadan çok birbirlerine göndermede bulunurlar.
“İnsan ne düşünüyorsa değil, ne yapıyorsa oldur.”
Kadınlar devrimde cesaretleri,militanlıkları ve ilerici içgüdüleriyle sivrilirler. Kadınların yaradılış bakımından "zayıf","dayanıksız","korkak","basiretsiz" olduğu iddiaları tarihin sınavından geçemez. Şubat Devrimi bu tür ayrımcı görüşlerin ne denli mesnetsiz olduğunu göstermesi açısından en çarpıcı örneklerin başında gelir.
Reklam
216 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kah edebiyat teorisyenleri, Shakespeare uzmanlarının sıklıkla acele yapılmış yorumlarının ters-yüz edilmesi, kah Marx'ın yardımlarıyla... -spoiler- Ferit Bey, Danimarka Prensi'ni cancel etmiş :)
Hamlet'in Bağlanan Basireti Üzerine
Hamlet'in Bağlanan Basireti ÜzerineFerit Burak Aydar · Sel Yayıncılık · 202013 okunma
"Fransız Devrimi afyon olarak dinle hesaplaşır; ancak sonradan dinle uzlaşmanın kitleleri zaphırapt altına almak için kullanışlılığı fark edilir. Kiliseler, camiler, yeni dinler ve modern hurafeler kapitalist toplumun hala ayrılmaz birer parçasıdır. Keza kapitalizm güya eşitliğin temsilcisidir, ama burjuvalar ilk günden itibaren soylu unvanı almanın, tipik bir soylu toprak sahibi olmanın derdine düşmüşlerdir. Daha da ileri gidersek, kölelik eski toplumun bileşenidir, ama kapitalizm hiçbir zaman kölelikten azade olmamıştır.. "
Hamlet "kocaman, neredeyse devasa bir entelektüel faaliyet" sergilemesine karşın, "gerçek eyleme en az bunun kadar tiksinti" duyar. Gerçek dünyayla bağı kopuktur Hamlet'in. Sürekli düşündüğünden bir karara varıp da harekete geçemez. Düşünce eyleme kılavuz olacağına ayakbağı olur.
Ezilenler, kendi niyetlerinden bağımsız olarak, silaha başvurmadan, çatışmadan, kan dökmeyi göze almadan iktidarı ele geçiremezler. Veya tam tersini söylersek, egemenler iktidarlarını altın tepside sunmazlar.
Sayfa 39 - İthaki YayınlarıKitabı okuyacak
40 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.