Feroze A. K. Yasamee

Abdülhamid’in Dış Politikası yazarı
Yazar
8.3/10
15 Kişi
64
Okunma
1
Beğeni
1.021
Görüntülenme

Feroze A. K. Yasamee Gönderileri

Feroze A. K. Yasamee kitaplarını, Feroze A. K. Yasamee sözleri ve alıntılarını, Feroze A. K. Yasamee yazarlarını, Feroze A. K. Yasamee yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bulgaristan sıradan bir bağımlı devletin ötesindeydi. Balkanlar'da Rusya'nın ileri karakolu gibi vazife gören Bulgaristan gelecekte Osmanlı'ya karşı saldırı için bir üs konumundaydı.
Sayfa 143Kitabı okudu
"her nerede bir Ortodoks kilisesine bağlı Slav halkı varsa Rusya'nın nüfuzu oradaydı ve her zaman devam edecekti."
Sayfa 139Kitabı okudu
Reklam
Abdülhamid İngiliz tesirini başarıyla kırmıştı, ancak bu dış desteğe ihtiyacı kalmadığı anlamına gelmiyordu. Osmanlı İmparatorluğu doğuda Rusya Balkanlar'da ise hem Rusya hem de Avusturya-Macaristan'dan gelebilecek saldırılara açık konumdaydı. Diplomatik olarak da zor durumdaydı.
Sayfa 107Kitabı okudu
Abdülhamid 4 Haziran'da Kıbrıs Anlaşması'nı imzaladı. Berlin'de alıp alamayacağı belli olmayan diplomatik destek için Kıbrıs'tan vazgeçiyordu.
Salisbury Osmanlı imparatorluğu'nun kaçınılmaz olarak çökeceğine inanıyor ve İngiltere'nin Rusya'nın Yakın Doğu'ya girişinin önüne geçmek için Osmanlı'yı bariyer ya da tampon olarak kullanmayı öngören siyasetini hatalı buluyordu. İmparatorluğun bağımsızlığının son mağlubiyetle de facto* olarak sona erdiğine inanan Salisbury Sultan'ın ancak büyük güçlerden birisinin himayesinde hayatta kalabileceğini savunuyordu. *De facto: gerçekte, uygulamada.
1880'lerin ilk yarısında İmparatorluğa adeta sayılı günleri kalmış gözüyle bakılıyordu.
Reklam
74 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.