Fevzi Yiğit

Fevzi Yiğitİbn Arabi Metafiziğinde İnsan yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
9.5/10
2 Kişi
13
Okunma
4
Beğeni
956
Görüntülenme

Hakkında

1976 yılında Sivas’ta doğan Fevzi YİĞİT ilk ve orta eğitimini Sivas’ta tamamladı. 1993-1995 yılları arasında Amasya’da sınıf öğretmenliği okudu. 2000 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2003 senesinde yüksek lisansını “İbn Arabi Metafiziğinde İnsanın Yeri” başlıklı teziyle İslam Felsefesi alanında yaptı. 2018 senesinde Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Molla Sadra’nın Nedensellik Teorisi” başlıklı teziyle doktora eğitimini tamamladı. 2002 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Sivas ili Gölova ilçesi Çobanlı köyünde imam hatiplik görevine başladı. 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığına geçerek öğretmen oldu. 2019 yılında ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Felsefesi hocası olarak göreve başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Fevzi Yiğit, evli ve dört çocuk babasıdır.
Doğum:
Sivas, 1976

Okurlar

4 okur beğendi.
13 okur okudu.
1 okur okuyor.
10 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Toprak, insanın annesidir ve ölünce tekrar toprağa gömülür.
Sayfa 169 - Önsöz yayıncılıkKitabı okudu
Düşünmek gerçekliğe uzanabilmek için bir vesile olarak kullanılır.
İnsan, Tanrı'ya, yani aslına kavuşmak iştiyakındadır. İşte, kadının erkeğe duyduğu iştiyak ve sevgi bunun gibidir. Başka bir örnekle kadın, insanın memleketine duyduğu sevginin benzerini erkeğe karşı duyar; çünkü kadın erkekten gelmedir. Şu halde ikisi eşittir. Ancak Âdem topraktan yaratıldığı için Âdem'de fazladan topraklık vardır.
Sayfa 169 - Önsöz yayıncılıkKitabı okudu
İnsanların kendisi hakkında şaşırması ne ilginç değil mi?
Sayfa 168 - Önsöz yayıncılıkKitabı okudu
Şarkı söylenirken kelimeler uzatılır ;çünkü anlamlı kelimeler anlatılmak isteneni aktarmada yeterli değildir.
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
224 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
"Bir devrimin değil, bir evrimin ortasındayız."
Bilindiği üzere İslamiyetin Altın Çağı diye tabir edilen dönem; Halifeliğin Abbasi Devleti'ne geçtiği yüzyıldan başlayıp 14. Yüzyılın sonlarına kadar devam eder... İslam dünyası, bahsettiğim bu dönem içerisinde bilimden, kültüre, ekonomiden, siyasete bir çok alanda zirvede bulunuyordu ve bu dönem için İslam Rönesansı demekte yanlış
Metafizik ve Evrim
Metafizik ve EvrimFevzi Yiğit · Önsöz Yayıncılık · 20216 okunma