Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Flavia Amabile

Flavia AmabileMusa Dağ Direnişi yazarı
Yazar
9.0/10
3 Kişi
16
Okunma
0
Beğeni
713
Görüntülenme

Flavia Amabile Sözleri ve Alıntıları

Flavia Amabile sözleri ve alıntılarını, Flavia Amabile kitap alıntılarını, Flavia Amabile en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Küçük Özgür Bir Halkın Hayatı- Süveydiye Ermenileri
Gelin kiliseye bir at üzerinde götürülürdü. Baba ocağını terk etme anı geldiğinde, gelin ağlardı(buna Kistinıg lehçesinde baril denirdi) Akrabaları ve arkadaşları da ağlardı. Muhtemelen eski zamanlarda da gelin ana babasının evinden temelli ayrılmadan önce dans edip ağlardı.
Sayfa 147 - Aras yay.Kitabı okudu
Burası, Orontes'in vadisiydi. Bölgenin güneyden kuzeye, yeni ters akan yegâne nehri olduğundan Arapların "Asi nehir" diye adlandırdıkları bu nehir boyunca yol alıyordu tren.
Reklam
İslami gelenekte Hazreti İbrahim ineğini orada sağdığından dolayı isminin Arapçadan(süt= Halab) geldiği söylenen Halep, Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci büyük kentiydi.
Silahlara, ordulara karşı mücadele verebilirdi, ama insanların içine işlemiş aptallığa karşı değil, diye düşünmeye başladı.
Sayfa 65 - ArasKitabı okudu
Eski bir deyiş vardı:"Cebinin dolacak olmasından heyecanlanmayan bir Halepli hiç görülmemiştir."
Silahlara, ordulara karşı mücadele verilebilirdi, ama insanların içine işlemiş aptallığa karş değil.
Reklam
Ayrıca, Doğu'yla Batı'yı kendinde öyle olağanüstü bir biçimde harmanlamıştı ki, onu asla uyanmak istemeyeceği bir düşte gördüğü hiç bilmediği bir ülkede yeni bir yaşama başlatabilirdi.
Sonunda âşık olmak kaçınılmazdı. Sadece mevsinlerden ilkbahar olduğu için değil; sadece Sally ince, uzun yapısı ve sarı saçlarıyla, mayıs göğünü andıran açık mavi gözleriyle olağanüstü olduğu için de değil, mizah duygusu ve Koko'nun ikinci vatanı saydığı yere dair öyküleriyle tam bir Britanyalı olduğu için.
Sınıf arkadaşlarının çoğu Katolik Araplardı, ayrıca birkaç Türk çocuk vardı. Onlar için Koko, "Krikor Susani" ydi. Halep'teki "Susaniler" iki yüzyıl evvel, dağlık ve geri kalmış Sasun bölgesinden gelen fırıncılardı. Daha sonra küçümseme genele yayıldı ve bütün Ermeniler Susani olup çıktılar.
Öğle sıcağında bir İngilizler bir de hasta köpekler dışarda dolaşır, diyen eski bir Asya atasözünü yalanlayanı henüz olmamıştı.
28 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.