Francois Ansermet

Özgürlüğün Biyolojisi yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
56
Görüntülenme

Francois Ansermet Sözleri ve Alıntıları

Francois Ansermet sözleri ve alıntılarını, Francois Ansermet kitap alıntılarını, Francois Ansermet en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bastırılan şey bilinçdışından geri döner ve kişinin bilinçli yaşamını önemli ölçüde rahatsız eder.
Sayfa 174 - PdfKitabı okudu
Freud’un dediği gibi, zihinsel yaşamda hiçbir şey kaybolmaz; günümüz nörobiimcilerinin dediği gibi, deneyim iz bırakır.
Sayfa 151 - PdfKitabı okudu
Reklam
Deneyim, kendi aralarında ve somatik durumlarla ilişkili bilinçdışı izler bırakır. Bu bilinçdışı izler, kendisi de belirli uyaranlar üretebilen bilinçdışı bir iç gerçeklik oluşturur. Bunlar da çalışma belleğini devreye sokarak bilinçli hâllerle, hattâ anlık algılarla ilişki içine girerler ve belirli bir durum karşısında eylemin gerçekleşmesine katkıda bulunur.
Sayfa 156 - PdfKitabı okudu
İhtimâller, deneyimlerimiz gibi pratik olarak sonsuzdur.
Sayfa 70 - PdfKitabı okudu
Bilinçdışı iç gerçeklik aslında bizi benzersiz varlıklar yapan şeydir.
Sayfa 166 - PdfKitabı okudu
Algı sinir sisteminde bir iz bıraka­bilir ve anı haline dönüşebilir. Başka bir deyişle, algı, nöral devrelere kaydedilmiş bir işâret bırakır, ki o da Freudcu algının işâreti kavramı ile tanımlanabilir. Nörobiyolojideki son gelişmeler, bu izin kaydını, yani bir anının kurulumunu etkileyen bazı moleküller ve hücresel mekanizma­ların aydınlatılmasını mümkün kılmıştır. Algı nasıl bir iz bırakır, yani yaşanan deneyim nöron ağlarında nasıl kaydedilebilir? Bu kaydın modaliteleri, dolayısıyla bellek mekanizmaları, sinir siste­minin temel bir özelliğine dayanmaktadır: nöronal plastisite. Bu tam olarak nedir? Beyin bazen, gelen bilginin devrelerden geçebildiği veya ge­çemediği ikili tarzda çalışan bir sistem olarak görülür. Sanki te­mel elemanlar olan nöronlar, bir bilgisayarın silikonunda kazınmış mikro devreler gibi organize olmuşlardır. Nispeten basit ve katı olan böyle bir görüş, bilginin aslında beynimizde bir nöron­dan diğerine oldukça modüle edilmiş bir şekilde iletildiği şeklin­deki son zamanlarda elde edilen deneysel verilere karşılık gelmez. ilk benzetme olarak, bir reostatı düşünelim, iki kutup, yani ikili bir iletişim. Nöronal devrelerin, bir montaj hattının sonunda (bi­yolojik bir bağlamda "sinir sisteminin gelişiminin sonunda'' olarak söyleyebiliriz) ebediyyen kazınmış mikro devrelerle çok az benzerligi vardır. Burada bulduğumuz şey yukanda değinilen bir kavram olan plastisitedir. Plastisite katılığın tersidir. Nöronal devreler için nöronların enformasyon iletme verimliliğini modifiye etme yete­neklerini içerir.
Sayfa 28 - PdfKitabı okudu
Reklam
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.