Guillaume Pitron

Dijital Cehennem yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
21
Okunma
1
Beğeni
185
Görüntülenme

Guillaume Pitron Gönderileri

Guillaume Pitron kitaplarını, Guillaume Pitron sözleri ve alıntılarını, Guillaume Pitron yazarlarını, Guillaume Pitron yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bilim kurguyu bilime dönüştüreceği umulan ve her yıl öğrenme hızı yüz kat artan yapay zekânın işgücü piyasasında yaratacağı kaçınılmaz altüst oluş karşısında eğitim öğretim sistemini neler bekliyor?Embriyoların manipülasyonu yoluyla ortaya çıkan yeni öjenizmin aile, din ve ahlak anlayışımızın üzerindeki etkileri neler olacak? Yakın gelecekte insanoğlu yerini ,kendi icadı olan varlıklara ,yarı-makinelare, yarı-organizmalara, post-insanlara mı bırakacak?
Kapitalizmin dinamizminde önemli yer tutan, yenilik üretimi ve yenilenme kapasitesine durmaksızın hayat veren krizlerin 20.yüzyılda yerini felaketlere bıraktığını mı göreceğiz?
Reklam
264 syf.
9/10 puan verdi
·
24 saatte okudu
Medeniyet derken?
Dijital teknoloji, ekolojik olarak en doğru, en yararlı teknoloji olsa gerek, değil mi? Kokusu yok, dumanı yok, çevre kirletmiyor… mu gerçekten? Şu an piyasada dolaşımda olam telefon, laptop, tablet vs gibi ürünler, 190 milyon arabaya denk atık üretiyormuş . 2025 yılında, yani yalnızca bir yıl sonra, tüm dünyanın enerjisinin %20’si, dijital teknoloji tarafından tüketilecekmiş. Bugün dijital teknoloji, Çin ve ABD’den sonra, dünyanın en büyük enerji tüketicisiymiş.. Her derde deva elimizden düşürmeden kullandığımız telefonlar, kameraları, wi-fi, gps vs vs özellikleri, o inanılmaz boyutlardaki datalarımızı sıkıştırarak bir yerlerde saklayan bulut ve benzeri fonksiyonlar.. adını bile bilmediğimiz daha nice özellikler.. adı üstünde ‘akıllı’. İşte o akıllı telefonları üretmek için, 50’den fazla hammadde kullanılıyormuş ve bazıları o kadar yeniymiş ki, nasıl sonuçlar üretebileceği konusunda bilgi yokmuş.. Nedense çocukluğumda ekmek kızartmak için kullandığımız ocak üstü asbest kızartıcılarının nasıl kanser yaptığını, gıda maddelerini saklamak hatta bazen pişirmek için kullandığımız alüminyum folyoların bir numaralı alzheimer davetçisi olduğunu ne kadar geç öğrendiğimiz geldi aklıma.. Bakalım denek olma serüvenlerimiz ne kadar daha devam edecek. Özet olarak bu kitap müthiş.. ufuk açıcı.. Yanlış bilgilerle dolu olmasını çok isterdim çok..
Dijital Cehennem
Dijital CehennemGuillaume Pitron · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202321 okunma
264 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Kitap moral bozucu ve umut kırıcı dijitalleşmenin çevresel kirliliği daha da arttırdığını açıkça ortaya koyuyor. Örneğin; Bir mailinizin veri kaybı olmaması için 6 farklı yerde depolandığı ve bu veri depolarını beslemek ve soğutmak için ne kadar fazla elektrik harcandığını okuduğunuzda şaşırıyorsunuz. Yazamayacağım böyle o kadar çok örnek ve bilgi var ki… Dijitalleşmeye ve çevreye meraklı herkese tavsiye ederim. Çevirisi de gayet başarılı kolay okunan akıcı bir metin.
Dijital Cehennem
Dijital CehennemGuillaume Pitron · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202321 okunma
İnternet para ve güç arayışına hizmet eden yeni bir araçtır.
Sayfa 209 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
25 öğeden 31 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.