Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hakan Kırımlı

9.8/10
12 Kişi
24
Okunma
5
Beğeni
1.220
Görüntülenme

Hakkında

30 Kasım 1958 tarihinde Balıkesir'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara Koleji'nde tamamladı. Lisans derecesini 1981'de Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü'nde, yüksek lisans derecesini de 1985'te aynı üniversitede (tarih) kazandı. Doktora çalışmalarına Batı Almanya'nın Münih şehrindeki Ukrayna Hür Üniversitesi'nde başladı. Daha sonra ABD'ye giderek Madison'daki Wisconsin Üniversitesi'nin Tarih Bölümü'ne girdi. 1990'da bu üniversiteden tarih dalında doktor unvanını aldı. 1991'de Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Ağırlıklı olarak Rusya- Sovyet tarihi ve politikaları derslerini vermektedir. Araştırma alanı daha çok Rusya-Sovyet İmparatorluklarındaki Türk-Müslüman halklarının tarihi, Türk-Rus ve Türk-Ukrayna ilişkileri ve şimdiki durumu üzerine yoğunlaşmaktadır. 1995 yılında Türk Tarih Kurumu asli üyeliğine seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. Türkçe, Kırım Tatarca, Rusça, İngilizce, Almanca, Kıpçak ve Orta Asya dilleri (Kazan Tatarca, Özbekçe, Kazakça, Kırgızca, Kumukça) ve az Ukranice bilmektedir. Cahiers du Monde Russe et Sovietique (Paris), Middle Eastern Studies (London), ve Central Asian Survey (London) gibi akademik dergilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda yayın organında makaleleri yayınlanmıştır. ESERLERİ: National Movements and National Identity Among the crimeanTatars (1905-1916) (Leiden: E.J. Brill, 1996) ve Kırım Tatarlarında Milli Kimlik ve Milli Hareketler (1905-1906) (Ankara: TTK Yayınları, 1997), Kırım Bibliyografyası (Ankara, 1986).
Unvan:
Türk Akademisyan, yazar
Doğum:
Balıkesir, 30 Kasım 1958

Okurlar

5 okur beğendi.
24 okur okudu.
1 okur okuyor.
29 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Biz yıkılacağız, belki öleceğiz fakat mevki-i icraya koyacağız.
Kalgaylığın, Kırım Hanlığına has ve özgün bir mansıp olduğunu söyleyebiliriz.
Reklam
Herhangi bir sebeple iki kardeş Geray sultandan yaşça küçük olana bir mansıp(yüksek makam) verilecek olsa, büyük olanın artık Kırım’da yaşamaya devam etmesi uygun görülmezdi.
Gerek Cengiz Han’ın imparatorluğu, gerekse onun varisi olan imparatorluklar “altın soy” a mutlak sadakat ve bağlılık esası üzerine kurulmuşlardı.
I.Menli Geray Han’dan itibaren, Geray Hanedanının yahut sülalesinin erkek üyelerinin istisnasız tamamının adlarından sonra daima “Geray” ibaresi getirilmiştir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok