Helmut Uhlig

Sümerler yazarı
Yazar
8.0/10
23 Kişi
72
Okunma
9
Beğeni
2.054
Görüntülenme

Helmut Uhlig Gönderileri

Helmut Uhlig kitaplarını, Helmut Uhlig sözleri ve alıntılarını, Helmut Uhlig yazarlarını, Helmut Uhlig yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
248 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Selam sevgili okur! Sümerler ve o döneme ait merak edebileceğiniz her detay var kitabın içerisinde. Birçok tarih kitabında olduğu gibi ana konunun öncesinden başlıyorsunuz okumaya, ardından farklı yanlarıyla Sümerleri ve olduğu düşünülen başka toplulukları da görebiliyorsunuz. Okumaya başladığınız andan itibaren kendinizi bambaşka bir zamanda ve çoğrafyada hissedeceksiniz çünkü size bu duyguyu yaşatacak kadar detay var eserde. Sümerlerin inanışları, eğitimleri, günlük yaşantıları, geçimleri, sosyal, kültürel ve tarihi yönden birçok bilgi yer alıyor. Bunların dışında arkeolojik çalışmalara da epey yer verilmişti. Nasıl yapıldığı ve bu çalışmalar sırasında karşılaştıkları zorluklar gibi farklı konulara da değinilmiş. Eserin ortalarında ise yoğun olarak mitolojik hikâyelere ve destanlara yer vermişler. Nasıl ve neden yazıldığı, bugüne nasıl ulaştığı gibi farklı konular vardı. Genel olarak Sümerler ve Mezopotamya hakkında altı bölümden oluşan, oldukça zengin içerikli ve yorucu olmayan sade bir dille yazılmış merakla okuduğum bir eser oldu. Dönemi Merak eden okurlara tavsiye ederim. İsterseniz YouTube kanalıma da bakabilirsiniz. youtube.com/c/EL%C4%B0FBEGE...
Sümerler
SümerlerHelmut Uhlig · Totem Yayınları · 201858 okunma
Dünyanın en eski yüksek kültürlerinin kurucularından biri olan Sümerlerin başarısı, sadece zekâ ve çalışkanlıklarının ürünü değildir. Muhtemelen ülkenin yoksulluğu ilk itici güç olmuştur. Mezopotamya'da hammadde yoktu ve sadece madenler, ahşap ve değerli taşlar değil, inşaat için kullanılan taşlar bile çok değerliydi.
Reklam
En eski Sümer tabletleri doküman değil, notlardan oluşuyordu. Bu yüzdendir ki, çözümlenmiş olan sayısız kil tablet not defteri niteliğindedir.
Sümerler
Sellerin bendi yıktığı veya tarlaların sulanamadığı zamanlarda, insanlar toplu hareket etmek zorunda kalırdı. Bu durum zamanla, konutların daha yakın inşa edilmesine ve böylece mahallelerin doğuşuna yol açtı. Doğanın güçlükleri karşısında hayatta kalma isteğinden doğan bu gelişmeyi bugün biz 'imece' olarak tanımlarız.
248 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Günümüz uygarlığının temeli olan yazı, matematik, inşaat, adalet, eğitim, din gibi bir çok şeyi formüle eden ve binlerce yıl çöl kumları altında saklı kalan, kelime anlamı şanına yaraşır bir şekilde “kültür arazisi” demek olam çok büyük bir medeniyet Sümerler.
Sümerler
SümerlerHelmut Uhlig · Totem Yayınları · 201858 okunma
Sümerler
Burada görüntüyle adlandırma arasında bir örtüşme söz konusudur. Çünkü "Sümer" ya da "Şumer" sözcüğü, geç Akad dilinde "kültür arazisi" anlamına gelmektedir ve bu nedenle de yerleşikler haklı olarak göçmenleri "Sümerler" yani " kültür getiriciler" olarak adlandırılar.
Reklam
104 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.