Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hui Hai

Hui HaiHui Hai'nin Zen Öğretileri yazarı
Yazar
8.3/10
3 Kişi
36
Okunma
4
Beğeni
646
Görüntülenme

Hui Hai Gönderileri

Hui Hai kitaplarını, Hui Hai sözleri ve alıntılarını, Hui Hai yazarlarını, Hui Hai yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tüm dünyada tek bir yer yoktur ki canlılar acı çekmesin!
Tenzin Gyatso Dalai Lama:
Gerçek mutluluk iç barış ve huzurdan gelir, bu da iyilik tohumlarının ekilmesiyle, sevgiyle, şefkatle ve cehaleti, bencilliği, açgözlülüğü yoketmekle gerçekleşir. Öfke, nefret ve kıskançlıkla huzura ulaşmak olası değil. Oysa ki sevgiyle, şefkatle birçok sorunu çözebilir gerçek mutluluğa erişebiliriz, gerçek silahsızlanmaya ulaşabiliriz. En önemli şey şefkat ve merhamettir. Onu New York kentinin renkli vitrinlerinden satın alamayız. Makinada üretemeyiz. Onu ancak içsel gelişmeyle elde edebiliriz, içsel huzura erişmeden dünya barışını elde etmek olanaksızdır.
Reklam
Tüm dünyada tek bir yer yoktur ki canlılar acı çekmesin.
Çabalayın! Çabalayın! Kendiniz için yapın.
Geçmiş geçmiştir, o yüzden oturup onu yargılamayın; çünkü geçmişle meşgul olmak kendiliğinden durduğunda, denebilir ki artık geçmiş kalmamıştır. Gelecekteki her neyse henüz burada değildir, o yüzden umutlarınızı ve arzularınızı ona yönlendirmeyin; çünkü gelecekle meşgul olmak kendiliğinden durduğunda, denebilir ki gelecek yoktur. Her ne varsa şu an eldedir...
Hakikaten, şu sıralar daha da fazla insan dinin tesellisine sırt çevirirken, her geçen gün deliliğe ve ciddi bunalımlara artan sayıda kurban oluyorlar.
Reklam
Biz hiçbirşeye tutunma­malıyız, çünkü doğruya tutunmak tam zıttını reddetme ikiliğini içerir. Kendi doğalarını sessizce tanıyanlar şu ya da bu olma gibi kavramları barındırmazlar.
Cehalet ve ondan kaynaklanan herşey tüketile­bilir, fakat bilgeliğin ışığında görülebilen bilgi ve ger­çekler tükenmezdir.
Temel cahilliğin doğurduğu üç zehir; yanlış ar­zular, öfke ya da tutku, ve bireyin kendi hakiki doğası­nı bilmemesi.
Saflık ahlâki saflıktan öte bir anlamda. Bütün bağlılıklardan ve ayrımlardan kurtulma anlamındadır. Saflığı kötüye olduğu kadar iyiye olan bağlılıklar da bozar.
Reklam
Hareketten tam olarak çekinme, taştan ya da tahtadan bloklar gibi hareketsiz kalmak anlamına gel­mez. Hareketten çekinme, aşk, nefret gibi saf olmayan zıt motifler tarafından yönetilen hareketlerden çekin­me anlamındadır; o andaki ihtiyaçlarımıza cevap ola­cak hareketler devam etmelidir.
Bir ayna tüm şekilleri yansıtır, Fakat genede tertemiz kalır, çün­kü ne yansıttığına kayıtsızdır. Aynı şekilde zihinlerimiz de saflaştığında lekelerin nüfuz edemeyeceği bir hal alır.
Bir sutra der ki: “Çok dinleyenler doğruya yeteneklidir, fakat kelimelere dökmeye değil. " Kelimeler geçicidir, fa­kat anlamları ebedidir, çünkü şekle ve özelliğe sa­hip değillerdir.
Bir sutra der ki: ‘’Şekillere bağlanan insanlar kapasiteleri ölçüsünde eğitilmeli­dirler.”
Gerçeği ak­lınızla aramayın. Gerçeği hiç aramayın. Zihnin doğası yaratılıştan kusursuzdur. Bu yüzden Ava­tamsaka Sutra’ da "Hiçbirşeyin başlangıcı yoktur; ve hiçbirşeyin sonu yoktur.” yazılmıştır.
237 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.