Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hümeyra Özturan

Hümeyra ÖzturanAkıl ve Ahlak yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
9.3/10
5 Kişi
26
Okunma
22
Beğeni
2.252
Görüntülenme

Hakkında

1985'te İstanbul'da doğdu. 2002'de Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden, 2006'da Marmara Üniversitesi İlahiyat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2008 yılında, "Küresel Ahlâk Düşüncesi" başlıklı teziyle Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü'nde doktora öğrenimine başladı. 2009 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne araştırma görevlisi olarak atandı. 2010-2011 öğretim yılında bir yıl süreyle ABD'de Yale Üniversitesi Graeco-Arabic Studies Bölümü'nde ziyaretçi öğrenci olarak bulundu. "Aristoteles ve Fârâbî'de Ahlâkın Kaynağı Problemi" başlıklı doktora tezini 2013 yılında tamamladı. Doktora tezi, "Akıl ve Ahlâk: Aristoteles ve Fârâbî'de Ahlâkın Kaynağı" başlığıyla kitap olarak yayınlanarak (Klasik Yayınları) 2014 Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödülleri'nde mansiyon kazandı. İngilizce, Arapça ve Antik Yunanca bilmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.
Unvan:
Akademisyen
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1985

Okurlar

22 okur beğendi.
26 okur okudu.
4 okur okuyor.
72 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
İnsan maddeden uzaklaştıkça faal akla yaklaşma ve ondan en yüce mutluluğa dair bilgiyi alma imkanı artar.
Akıl;insan nefsinin düşünme gücüdür. Bu nedenle aklın insan nefsindeki yerinin ortaya koymak için öncelikle nefis mahiyetini daha sonrada özel olarak nefsin düşünme gücünü ele almak gerekmektedir.
Akıl ve varlık...
Göz için ışık neyse, insani akıllar içinde faal akıl odur. Kendisinin verdiği ışık olmaksızın gözler birşey göremez.
Akli argüman ile eğitim herzaman herkes üzerinde etkili olmaz.. Çünkü tutkuya göre yaşayan kişi onu vazgeçecek argümanı ne dinleyecektir nede kavrayacaktır.
İnsan düşünmek ve araştırmak zorundadır. İnsanın cevheri nedir,nihai kemali nedir, kendisini işlediğinde bu fiil nedeniyle cevheri "nedir ve ne ile insandır"? Varlığı neden ve ne içindir?
Reklam
İslam Felsefesiyle İlgili Okunabilecek Kitaplar
Sizin için felsefe listeleri oluşturmaya devam ediyorum. Orta Çağ Hristiyan felsefesinden sonra şimdi de Orta Çağ ve Yeni Çağ İslam felsefesiyle ilgili okunabilecek eserlere sıra geldi. Hristiyan felsefesinde yeni-Platonculuk'un bilinmesinin önemli olduğunu söylemiştim. İslam felsefesinde de bu önemli ama aynı zamanda çok iyi Aristoteles

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok