Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüseyin Şengül

Hüseyin ŞengülBir Gezi, Bin Renk yazarı
Yazar
8.7/10
3 Kişi
8
Okunma
0
Beğeni
907
Görüntülenme

Hüseyin Şengül Gönderileri

Hüseyin Şengül kitaplarını, Hüseyin Şengül sözleri ve alıntılarını, Hüseyin Şengül yazarlarını, Hüseyin Şengül yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkiye'de mimari dokusuyla, yerleşim planlarıyla çağdaş, modern kentlere rastlamak mümkün değil. Ülkemizde yakın tarihe tekabül eden kent planına ve mimarisine sahip ilk kent, Kars. Onu da Ruslar yapmış.
Sayfa 152 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Birecik'i uluslar arası kılan özellik ise, dünyada soyu tükenmekte olan ve Türkiye'de yalnızca Birecik'te yaşayan Kelaynak kuşlarıdır.
Sayfa 147 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Urartu Yazıtlarında "Halpa" olarak adı geçen Halfeti, Urfa'nın bir ilçesi. Yörenin Bodrum'u olarak anılıyor.
Sayfa 142 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
"Allah'ın köleleri", "Allah'ın duacıları, takipçileri" anlamına gelen Tur Abidin aynı zamanda, bu bölgede yaşayan Süryanilerin,(takipçilerin) yerleşim yerlerini içeren coğrafi bölgenin adini da ifade ediyor.
Sayfa 138 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
İnsan olmanın mihenk taşı, vicdandır
Sayfa 109 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Mardin gercekte, açık hava müzesi gibi. Çünkü burası, kimliklerin gökkuşağı görünümünde olduğu bir yer. Tarihsel, sosyal, mimari vb.alanlarda Mardin ve Tur Abdin bölgesi geriye müthiş zenginlikler bırakmış.
Sayfa 107 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bu coğrafya en kanlı çatışmaların, ihanetlerin, barışların, uygarlıkların coğrafyası olmuş; Asurri, Arami, Süryani, Nasturi, Kürt, Yezidi, Yahudi, Ermeni, Arap, Hıristiyan, Müsluman, Pers, Hitit, Urartu, Med, Roma, Keldani, Selçuklu, Osmanlı/Türk vb.son derece geniş ve hacimli kimlikleri yaşamış.
Sayfa 100 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Deyrulzafaran Manastırı
Kimi kaynaklarda adı; 'Deyruzzaferan' şeklinde yazılan bu Süryani Ortodoks cemaatine ait manastır, başlı başına bir tarihi eser. Dey-Rul, ibadet yeri anlamına geliyor. Manastırın bulunduğu bölgede bol miktarda safran bitkisi yetiştiği için bu manastıra, 'Deyrulzafaran' deniliyor. İlk adı "Mar Şleymun Manastırı"ymış, daha sonra da 'Hananyo' adını almış.
Sayfa 95 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Geçmiş beni, hep kendine çekiyor ya da ben, isteyerek geçmişe gidiyorum. Bundan memnun ve mutluyum. Keyif alıyorum; bazen de hüzünleniyor, doluyorum.
Sayfa 91 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
Kapadokya adı, Perslerden kalma. Perslerin dili ağdalı ve şiirselmiş; tıpkı bugünkü Farsça gibi. Persler bu bölgeye Kat-pa-tu-ka demişler. Cins atlar ülkesi anlamına geliyor. M.Ö.350 yılından bugüne dek bölgenin adı, çok az bir değişikliğe uğramıs.
Sayfa 37 - 5N ARTI 1K YayınlarıKitabı okudu
45 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.