Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hyeon Jeong Park

Hyeon Jeong ParkKesirler Hayat Kurtarır mı? yazarı
Yazar
8.1/10
10 Kişi
45
Okunma
0
Beğeni
435
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

45 okur okudu.
1 okur okuyor.
33 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"İnsan zihni bir dilek ağacıdır. Emek verirse aklından geçirdiği her şey gerçek olur. İnsanlar güçlüdür, çünkü akılları var. Ancak insanlar güçlü olduklarından habersiz."
Sayfa 9
"Bulduğunuz rakam ne kadar büyük olursa olsun,bu sayıya 1 eklediğinizde yine daha büyük bir sayı bulmaz mısınız?"
Reklam
"Bulutlara dokunabilmiş olmam ne garip! bulutların buhardan meydana geldiğini öğrenmiştim ama bir bebeğin elleri gibi yumuşacık ve pürüzsüzler . paylaşım dağı gerçekten inanılmaz bir yer."
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
144 syf.
·
Puan vermedi
Çocuklara matematiği sevdirelim derken yanlış bilgiler vermek...
Serinin ikinci kitabının adıyla haberdar oldum bu seriden. Zümre toplantısında duydum adını. Üç kitabı da aldım. Bu kitap serinin ilk kitabı. Konu ve kurgu açısından çocuklara hitap edebilecek bir yapıda, akıcı, eğlenceli. Ancak çeviriden kaynaklı olduğunu düsündüğüm anlatım bozukluğu içeren cümleler çok fazla. Bazı cümlelerde matematik öğretmeni
Şekiller Krallığı’na Yolculuk
Şekiller Krallığı’na YolculukHyeon Jeong Park · Erdem Çocuk Yayınları · 201713 okunma
Reklam
144 syf.
·
Puan vermedi
Bu kadar hataya bir inceleme yazısı yazılır!
Daha önce de bahsetmiştim. Öğrencilerimle Fibonacci Kitap Okuma Kulübü kurup her ay merkezine matematiği alan bir kitap seçkisi belirliyoruz. Nisan ayında da Hyeron Jeong Park’ın Şekiller Krallığına Yolculuk kitabını okuduk. Matematik alanında doktora yapan, Kyung Hee Üniversitesinde matematik eğitimi veren Park; Uluslararası Matematik ve Fen
Şekiller Krallığı’na Yolculuk
Şekiller Krallığı’na YolculukHyeon Jeong Park · Erdem Çocuk Yayınları · 201713 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
Serinin üçüncü kitabı. Litre ve kilogram arasındaki karmaşayı beslemesi haricinde rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım. Ancak hikaye zorlamayla matematiği içine almış gibi. Gördüğüm bazı hataları kendime de not olarak aşağıya iliştiriyorum: "Hayır. Rakamlar aynı. Sadece her birimizin zihni, zamanı farklı hissediyor." (S.43) ifadesinde yine onceki kitaplarda olduğu gibi sayı ve rakam kavramları karışmış. Benzer bir durum 68. sayfada da mevcut. "3,5 kg demek üç kutu 1 L süt ile bir kutu 500 ml'lik süt demek." (S.71) Bu tür ifadelerde "kabaca" kelimesini özellikle kullanması gerekiyor. Yoksa ülkemizde de çok sık rastladığım kg-L karmaşasının temelleri atılıyor. Oysa yine kitabın içindeki bu ifadede " haznedeki su yaklaşık 1 L yani yaklaşık 1 kg olmalı (s.92)" buna dikkat edilmiş. Genel olarak baktığımda ilk kitap hariç diğerlerini öğrencilerime önerebilirim.
Zihnimdeki Hesap Makinesi
Zihnimdeki Hesap MakinesiHyeon Jeong Park · Erdem Çocuk Yayınları · 201714 okunma