İbrahim Ethem Başaran

İbrahim Ethem BaşaranTürk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi yazarı
Yazar
7.0/10
5 Kişi
24
Okunma
3
Beğeni
1.109
Görüntülenme

Hakkında

1930’da Afşin’de doğdu. Düziçi Köy Enstitüsü’nü bitirdi. Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Şubesi’nden mezun oldu. 1960’ta Georgetown Üniversitesi İngilizce Programı’na devam etti. 1963’te Eastern Michigan Üniversitesi’nden master (yüksek lisans) derecesi aldı. 1975’te Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde doktora yaptı. 1979’da doçent, 1988’de ise profesör oldu. İlkokul öğretmenliği ve başöğretmenliği, gezici başöğretmenlik, köy enstitüsü öğretmenliği, ilköğretim müfettişliği, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu öğretmenliği, Halk Eğitimi Genel Müdürlüğü; 1975’ten, emekli olduğu 1997’ye kadar Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Eğitim, Yönetim ve Psikoloji alanlarında araştırmalar da yapan İbrahim Ethem Başaran, İsveç, Avusturya, Norveç, Portekiz, İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Almanya ve İtalya’da bilimsel toplantılara katıldı ve incelemeler yaptı.
Tam adı:
Prof. Dr. İbrahim Ethem Başaran
Unvan:
Türk Akademisyen, Eğitimci, Yazar
Doğum:
Kahramanmaraş, Türkiye, 1930

Okurlar

3 okur beğendi.
24 okur okudu.
3 okur okuyor.
18 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kuşkunun Bittiği Yer
. “Kesin bilgi, kuşkunun bittiği yerden başlardı.” .
Sayfa 13 - Ekinoks Yayınları, 2007, BACON’ın görüşlerindenKitabı okuyor
HER ZAMAN EN İYİ(si) OL
Eğer zirvede bir çam olamazsan, Vadide bir çalı ol. Derenin yanında en güzel çalı sen ol. Ağaç olamazsan küçüçük bir çalı ol. Çalı olamazsan bir parça çimen ol, Süsle, şenlendir bir yol kenarını. Balina olamazsan küçücük bir balık ol, Ama göldeki balıkların en kıvrak olanı. Hepimiz kaptan olamayız, tayfalar da olacak, Hepimiz için yapacak şey var dünyada. Büyük işler de var küçük işler de, Yapmamız gereken şey yanı başımızda. Anayol olamazsan ol bir patika, Güneş olamazsan ol bir yıldız, İster büyük ol ister küçük, Her zaman en iyi ol yalnız. (((((((((( Douglas Malloch)))))))))) .
Sayfa 13 - Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Reklam
Düşünen İnsanın İnanç ve Davranışları...
. DEWEY’e göre, düşünen insanın inanç ve davranışları, gelenek ve göreneklerle değil, sorunları çözmenin en iyi yolu olan Bilimin, Örgütlenmiş Zekâ’nın yöntemiyle belirlenmeliydi. .
Sayfa 19 - Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Atatürk’ün Eğitim Hakkındaki Görüşlerinden
. “Eğitimdir ki bir ulusu şanlı ve yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da ulusu köleliğe ve yoksulluğa götürür.” “Çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri eğitimin sınırı ne olursa olsun, en önce, her şeyden önce, kendi benliğine, ulusal geleneklerine düşman olan öğelerle savaşmanın gereği öğretilmelidir.” “Yurdu ve ulusu kurtarmak isteyenler için yurtseverlik, iyi niyet ve özveri çok gerekli niteliklerdir. Bu niteliklerin yanında bilim ve teknik gereklidir. ... Bilim ve teknikle ilgili çalışmaların başladığı yer ise okuldur. Bilim ve fen neredeyse orada olacağız. ... Ulusumuzun siyasal, toplumsal yaşamında, düşünce eğitiminde önderimiz bilim ve teknik olacaktır.
Sayfa 23 - Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Eğitimin Öznesi
. [Aquinas] Thomas’a göre, eğitimin öznesi öğrenciydi; öğrenci kendi kendini eğitebilmeli; düşünsel bağımsızlığını koruyarak öğrenmede kendi yolunu bulmalıydı.
Sayfa 13 - Ekinoks Yayınevi, 2007Kitabı okuyor
....YOUR LİFE YOUR WORLD YOUR RULES..
..............👤 MY 👤 TALK 👤 BOX👤............. 100/1️⃣0️⃣0️⃣ PROFİLLERDE “Paylaştığım alıntılar onlara katıldığım anlamına gelmemektedir.” ŞEKLİNDE bilgilendirme notlarına rast geliyorum. 🤔 O halde, alıntılarınızı yorumlayın yanlış tanınmak istemiyorsanız. Yorum alanı diye bir şey var çok şükür. Böylelikle sadece yazarlara hizmet etmemiş ve

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok