Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbrahim Sarıçam

İbrahim SarıçamHz. Muhammed ve Evrensel Mesajı yazarı
Yazar
9.0/10
254 Kişi
1.394
Okunma
60
Beğeni
5,7bin
Görüntülenme

İbrahim Sarıçam Gönderileri

İbrahim Sarıçam kitaplarını, İbrahim Sarıçam sözleri ve alıntılarını, İbrahim Sarıçam yazarlarını, İbrahim Sarıçam yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kültürün karşısına 18. yüzyılda civilization kavramı rakip olarak çıkmıştır. 18. yüzyılda Aydınlanma felsefesi civilisation sözcüğüne kaçınılmaz bir tarihsel ilerleme anlamını kazandırmıştır. Bu dönemde kültür ve medeniyet henüz birbirinin yerine kullanılan kavramlardır. Ama kültür kavramı inançları ve dini içerirken, medeniyet Aydınlanma düşüncesi doğrultusunda yalnızca din dışı ilerlemeyi ifade ediyordu.
Batı literatüründe medeniyet kavramının karşılığı 18. yüzyılın ortalarından itibaren (ilk defa Fransızcada 1757 yılında M. Mirebau tarafından ve daha sonra da İngilizcede) kullanılan kelime civilisationdur. Almanya'da ise aynı anlamı ifade etmek üzere daha çok kultur terimi kullanılmıştır. Civilisation terimi, kent demek olan civitas ve kentli anlamındaki civilis kelimeleri ile bağlantılıdır ve hatta bu ikincisinden türetilmiştir. Latincede düzenli, eğitilmiş ya da kibar gibi anlamlar taşıyan civil kökünden gelmektedir.
Sayfa 12
Reklam
Medeniyetin hemen her safhasında manevi yönün ihmal edilmemesi önem arz etmektedir.Maddi gelişmeler veya teknoloji, ahlaki ve manevi değerleri ön planda tutmayan kişi veya toplumun emrine verildiği zaman önlenmesi güç katliamlara,zulümlere yol açabilir.
Sayfa 17 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
Medeniyetlerin Doğuşunda Etkili Olan Faktörler
Ama sonunda her şeyden önemli olan da şudur:Geçmişin mirası ve diğer medeniyetlerden elde edilenler, bir toplum tarafından özümsenir,yeni bir sentezle değerlendirilir ve toplumda her alanda kendisini ortaya koyarsa, o zaman özgün bir medeniyet ortaya çıkar; gelişir, yükselir, sürekliliği ve yaşama şansı artar.Medeniyet, toplumu meydana getiren bireylerin yeteneklerinin özgür bir şekilde uygun ve elverişli bir ortamda filizlenme imkanı bulmasıyla gelişir ve özgün ürünler(eserler,kurumlar)elde edilir.
Sayfa 16 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
Medeniyet Üzerine
Medeniyet çerçevesi sarsılan kültür,değerlendirme ve seçme gücünü kaybeder.Manevi dinamikler/ değerler sistemi gevşer. Kültür diğer medeniyetlerin damgasını taşıyan her kültür öğesine açık hale gelir.Medeniyet bilinci ve unsurları sarsıldığı için yüksek düşünce ürünleri alınamaz ama olumsuz öğeler kolayca girer.Çünkü olumsuz öğeleri benimsemek için düşünce yüksekliğine ve irade gücüne ihtiyaç yoktur.
Sayfa 14 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
“Hakk'ı tanıyan ariflerin kölesi ol!” Hz. Ebubekir
Reklam
"Hicretin yegane amacı işkence ve sıkıntılardan kurtulmak değildi. Bununla beraber gaye bu olsa dahi yadırganacak bir durum yoktur. Çünkü İslam'da dünya ve ahirette iyilik, güzellik ve mutluluk istemek esastır. Fakat Hz.Peygamber'i ve sahabeyi Medine'ye hicret için harekete geçiren esas unsur İslam'ın oradaki geleceğiydi."
Sayfa 148
Aliya İzzetbegoviç
“Mescid-i Nebevî, ‘Rabbinin adıyla oku’ diye Kur’an’ın ilk âyeti ile istenen, dinle bilimin bütünleşmesinin teknik bakımdanda gerçekleşmesini sağlamıştır.”
Sayfa 161 - Doğu ve batı arasında İslam
Evs ve Hazrec, huzur ve istikrara yatkın olmayıp, bilakis savaş ve düşmanlık üzerine kurulu bedevî hayatına Mekkelilerden daha meyilli idiler.
Sayfa 155
132 syf.
10/10 puan verdi
·
33 saatte okudu
Biyografi şeklinde yazılan eser; Hz. Ebû Bekir'in halifelik öncesi döneminden başlayarak ölümüne kadar olan süreci konu ediniyor. Eseri okuyunca Hz. Ebû Bekir'in Peygamberimizin dostluğuna ne kadar lâyık olduğunu bir kez daha görüyoruz. Yaptığı her işte Allah'ı gözetmek demek Ebû Bekir'ce davranmak demek.. Allah ona rahmet eylesin..
Hz. Ebubekir
Hz. Ebubekirİbrahim Sarıçam · Diyanet Vakfı Yayınları · 201786 okunma
1.000 öğeden 741 ile 750 arasındakiler gösteriliyor.