Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Jean Maisonneuve

Sosyal Psikoloji yazarı
Yazar
7.7/10
3 Kişi
8
Okunma
1
Beğeni
813
Görüntülenme

Jean Maisonneuve Sözleri ve Alıntıları

Jean Maisonneuve sözleri ve alıntılarını, Jean Maisonneuve kitap alıntılarını, Jean Maisonneuve en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
eklemeler ve eleştiriler
...sevgi, aşkın ilk nesnesinden vazgeçilmesinden doğsaydı bir acı temelinde ortaya çıkardı ve her durumda çelişkili olurdu.
Sayfa 36 - dost yayıneviKitabı okudu
Bedensel Yaşantı
Bu tinsel boyuta uygun olarak, kişinin kendi bedeniyle ilişkisi de kişisel ve sosyal kimlik duygusunun oluşumda önemli bir rol oynar. Her zaman var olduğunu bilsek de, bu yaşantıya verilen değer ve dikkat farklı dönemlere ve kültürlere göre farklılık göstermiştir. Bu konuda, tutumların güncel ve açık gelişimi­ ne göz atmak gerekir. Gerçekten de bugün geleneksel değerlerin hedefinden sapmasıyla ortaya çıkan bir tür “bedencilik”ten, bedene dönüşte küçümsenemez kişise! tutunma noktasından, bahsedilebilir: Bedensel yaşantı, eski dönem­ lerde temel olarak kontrol ve hâkimiyet zorunluluğunun nesnesi olarak görülmüştür, oysa bugün bambaşka bir an­ lam kazanmıştır. Kişilerin bedenleri hakkındaki algı, his ve konuşmalarındaki bazı değişiklikler bu gelişimin en açık göstergesidir. Doğal konuşmalarda olduğu kadar sistema­tik mülakatlarda da kişiler önce bu konuyu ele almak ko­nusunda çekimser davranırlar; duyumsal dinlemeye ve kösnül hazza karşı gösterilen dikkatin fazlalaştığı gözlenir. Ayrıca, bedensel yaşantıyı daha değerli kılan varoluşçu tarz­ da konuşma geliştirme eğilimi de ortaya çıkar. Bedensel yaşantı, çaba ve rahatlama, sağlık ve hastalık, hijyen ve haz başlıkları altına gızlcnse de, bedenin ve ruhun birliğinden doğan his ve uyum; “kendiyle barışık olma" ideali, diğer kişiler ve doğayla meşgul ve temasta olma hali vurgulan­mıştır.
Sayfa 52
Reklam
Kitle toplumculluğunda, katılım temel olarak bazı du­rumların ya da dış etkenlerin benzerliğine dayanırken, bu­rada kolektif bir uzlaşma anlamına kavuşmaktadır. Ortak normların gücüne birebir maruz kalınmaz, ama bu güç ka­ bul edilir, hatta onaylanır, bu normların bazı koşullarda kişisel olarak kullanılma esnekliği vardır: Kişi, topluluk­larda kendini aynı anda başkalarından farklı bir özne ve kutsallık gördüğü, uğruna fedakârlıklarda bulunduğu bir bütünlüğün üyesi olarak tanımlayabilir; “dayanışma”nın yerleştirildiği nokta da tam olarak budur, yalnızlık ve baskıcı yakınlığın tam ortası. Ancak hem anarşik hem de totaliter eğilimler söz konusu olabileceğinden bu dengeyi kur­mak ve muhafaza etmek oldukça zordur.
Sayfa 49
25 öğeden 21 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.