Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kahraman Şakul

Kahraman Şakul2. Viyana Kuşatması / Yedi Başlı Ejderin Fendi yazarı
Yazar
Çevirmen
9.8/10
9 Kişi
37
Okunma
10
Beğeni
1.341
Görüntülenme

Kahraman Şakul Sözleri ve Alıntıları

Kahraman Şakul sözleri ve alıntılarını, Kahraman Şakul kitap alıntılarını, Kahraman Şakul en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bozgunun çapı ve uzun erimli sonuçları hesaba katılırsa hain arayışı Osmanlılar için bir çeşit travmayla mücadele biçimi, hasımları için ise onları gaflet ve delalete düşüren ilahi adaletin bir göstergesiydi."
Sayfa 106 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Viyana'da yaşanan hezimetin ana nedenlerinden birisi Kara Mustafa Paşa'nın imdat ordusuna karşı yeterince önlem almamasıdır. Bu hatası onun kibir ve inatçılığına yorulur."
Sayfa 85 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Kara Mustafa Paşa Yanıkkale ve Komaran'ı geride bırakıp Viyana'ya gitme kararı almakla büyük bir kumar oynamıştı. Bu kaleler bu mıntıkada Tuna Nehri'ni denetledikleri için nehir yoluyla Budin'den erzak ve mühimmat getirilmesi ihtimal dışıydı."
Sayfa 197 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Tüm Hristiyan Avrupa'yı birleştirme pahasına Viyana'yı kuşatmakta ısrar edildiği hâlde kentin teslim olacağı beklentisiyle kuşatmanın ağırdan alındığı iddiası her iki tarafın kaynaklarınca en temel stratejik hata olarak öne çıkartılmaktadır."
Sayfa 70 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Osmanlıların askerî sanayinin gerek duyduğu hammaddeleri ancak ithalat yoluyla elde ettiği görüşleri Osmanlı arşiv verileriyle çürütüldü. Kalay hariç Osmanlı askerî sanayisinin on dokuzuncu asra kadar öz yeterliliğe sahip olduğu artık bilinmektedir."
Sayfa 12 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Kara Mustafa Paşa'nın Viyana Ormanı denilen yüksek engebeli arazide gerekli güvenlik önlemlerini almadığı ve sonuçta buradan gelen imdat ordusunun verdiği baskınla bozguna uğradığı genel geçer bir kanıdır. Gelgelelim, bu kanı ancak ana hatlarıyla doğrudur."
Sayfa 355 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Metris açma bir Osmanlı kuşatmasında girişilen ilk iştir. Hatta Osmanlılar daha kuşatma topları varmadan ve konumlandırılmadan metrise girmek suretiyle Avrupa'daki usulden ayrılırlar."
Sayfa 48 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"16 Temmuz günü Rumeli Beylerbeyi Küçük Hasan Paşa bir top güllesiyle vurulup bir buçuk saat can çekiştikten sonra öldü. Topçular kethüdasının ise sol ayağı koptu. Demek ki, kuşatmanın üçüncü gününde Osmanlılar tamamen ateş menzili içindeydiler."
Sayfa 248 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"19 Ağustos günü Kamaniçe Kuşatması'nın kaynaklarından Abdi Paşa, Fazıl Ahmed Paşa'nın da teşvikiyle kuşatmanın tarihini yazmaya başladı. Demek ki Osmanlılar daha ilk günlerden zaferden emin bir şekilde padişahın ilk askerî seferini ölümsüzleştirmek istiyorlardı."
Sayfa 53 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Resmî anlatılara inanırsak Viyanalılar mehter müziğini barbarca buluyorlardı. Kent semalarında yankılanan tınılar ise Osmanlılara 'rehavi makamından' çalan bir 'gavur kakafonisi' gibi geliyordu."
Sayfa 271 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Kuşatma kutsal üç aylara denk gelmişti. Ona rağmen ordugâhta azgınlık ve taşkınlığın sürmesi Osmanlı müelliflerine göre gazabullahı davet etmişti."
Sayfa 113 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"İkinci Viyana Kuşatması'na giden yolu Kara Mustafa Paşa'nın yetimliği, yobazlığı, inatçılığı ve ihtirası gibi nedenlerden ziyade coğrafi konuma bağlı jeopolitik durum ve bunun vücut verdiği jeostratrjik hedefler açmıstı."
Sayfa 21 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Kamaniçe (1672), Çehrin (1678) ve Viyana (1683) kuşatmalarıyla sonuçlanacak olan savaş ilanlarında Osmanlıların öne sürdüğü gerekçe kendilerine sığınan serhat halklarını korumak olmuştur."
Sayfa 23 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Ne gariptir ki hem Kanuni Sultan Süleyman hem de Kara Mustafa Paşa Viyana'da otaklarını bırakmak zorunda kaldılar. Süleyman sonraki yıllarda çıktığı seferlerle durumunu neyse ki toparlayabilmiştir. Mustafa ise intikamını asla alamadı."
Sayfa 434 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Yeniçeriler genel kanının aksine o çağda Avrupa'da hâlâ gizemini koruyan yenilmez savaşçılar olarak kabul görüyorlardı. Yeniçeri efsanesini bitirmek için kentte maneviyatı güçlendirmeye yönelik türlü gösteriler icat edildi."
Sayfa 305 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
64 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.