Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kecia Ali

Kecia AliCinsel Ahlâk ve İslâm yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
10
Okunma
2
Beğeni
1.000
Görüntülenme

Kecia Ali Gönderileri

Kecia Ali kitaplarını, Kecia Ali sözleri ve alıntılarını, Kecia Ali yazarlarını, Kecia Ali yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
192 syf.
8/10 puan verdi
İmam Şafiî üzerine kısa ve zaman zaman yüzeysel, ama cidden iyi bir biyografi olmuş. Açıkçası Boston Univ'den kadın bir teoloji profesörünün bu kadar kapsamlı bir araştırmayla Şafiî'yi yazabileceğini düşünmemiştim. Çeviri ve editörlük olarak da çok başarılı bir metin. İmam Şafiî'yi ehl-i hadis ile ehl-i rey arasında vahiy temelli bilgelikle konumlandırma ve Sünni paradigmada kurucu/dönüştürücü rolünü vurgulama açısından da kıymetli bir araştırma
İmam Şafiî :Alim ve Veli
İmam Şafiî :Alim ve VeliKecia Ali · Vakıfbank Kültür Yayınları · 20221 okunma
307 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
"İslam'ın ve Müslümanların negatif tasvirleriyle dövüşmekten tükenmişlik hali, düşünürleri iyiliği emretmek kötülüğü de yasaklamak şeklindeki temel görevlerini yerine getirmede başarısız kılarak, vaki zulümleri görmezden gelmelerine veya mazur görmelerine sevk edebilir." (S.268) Hz. Ali'ye ait diye bildigim bir söz var;"
Cinsel Ahlâk ve İslâm
Cinsel Ahlâk ve İslâmKecia Ali · İletişim Yayıncılık · 20159 okunma
Reklam
İnsanlar değer yargılarında bulunurken, sadece dinî metinlerden ve öğretilerden değil, kendi sosyal, kültürel ve dinî geçmişlerinden de etkilenirler.
Sayfa 53
"Hukukî gelenek dikkatlice incelendiğinde, İslâm'ın ilk yıllarından itibaren ulemanın, değişen durum ve şartlarla Kur'anî ve Nebevî emirler arasında uyum sağlamak için kendi yargılarını ve geleneklerini kullandıkları usuller ortaya çıkacaktır. Böyle bir inceleme, belli bir zaman ve mekânda yaşayan bir insan çabasının ürünü olup bütün zamanlar için bağlayıcılığı olmayan ama sorgusuz sualsiz "İslâmî" olarak kabul edilen birtakım öğretileri de deşifre edecektir."
Sayfa 45
"Genellemek gerekirse, Batılı söylem sömürge çağından itibaren Batılı kadını saygın ve (bazen) özgür olarak tanıtırken tam aksine Müslüman kadını da mazlum olarak tasvir eder."
Sayfa 35