Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Leon Z. Surmelian

Leon Z. SurmelianSoruyorum Size Hanımlar ve Beyler yazarı
Yazar
3.0/10
1 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
549
Görüntülenme

Hakkında

Leon Zaven Surmelian (1905, Trabzon – 1995, Kaliforniya) Şair, yazar ve editör. Gençlik yıllarını Karadeniz ve Kafkasların değişik şehirlerinde ve İzmit'te geçirdi. 1921'de İstanbul'a geldi ve burada Getronagan Lisesi'ne devam etti. 1922 yılında ziraat eğitimi almak üzere ABD'ye göç etti. 1931'de, ABD'de İngilizce yayımlanan ilk Ermeni gazetesi haftalık Armenian Messenger'ı çıkardı. İzleyen yıllarda Metro-Goldwyn-Mayer'de senaryo yazarlığı yaptı ve Modern Screen Magazine için, Cyril Vandour adıyla yazılar kaleme aldı. 1958-1969 arasında California Üniversitesi ve çeşitli yükseköğrenim kurumlarında İngilizce ve edebiyat dersleri verdi. Amerika Yazarlar Kongresi üyeliği, Pasifik Kıyısı Yazarları Konseyi Kaliforniya başkanlığı ve Amerika Ermeni Yazarlar Derneği başkanlığı yaptı. 3 Ekim 1995'te, Kaliforniya'da yaşama veda etti.
Unvan:
Şair, Yazar, Editör
Doğum:
Trabzon, Türkiye, 1905
Ölüm:
Kaliforniya, ABD, 1995

Okurlar

6 okur okudu.
8 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İyi dünya çocuklarda yenilenir. Irkın mucizevi yeniden doğuşu, çocuklarda gerçekleşir. Çocuğun ruhu, güneşte çiçek açan çiğdem gibidir.Hakkında çok şey işittiğimiz, okuduğumuz, düşündüğümüz o dünya devletinin sırrı O'nda yatar. Çünkü ancak biz tekrar çocuk olduğumuzda insanların kardeşliği sağlanmış olacak ve nihai kurtuluşumuz, çocukken sahip olduğumuz dünyayı yeniden kazanmamızla sağlanacak.
Sayfa 358 - ArasKitabı okudu
Çocukken hepimiz harikaydık,hepimiz birbirimize benziyorduk. Aynı gerçek yaşamı yaşıyor, sözcüklerin sesleri farklı olsa da, aynı gerçek dili konuşuyorduk. Bütün dünya tektir çocuklarda. Ve her çağda ve her yerde, Kansas'ta ya da Trabzon'da, Nome'de ya da La Plata'da, gerçek şairler, filozoflar, azizler ve kahramanlar her zaman çocuk olmuşlardır. Biz çocuklar, tanrıların yanına layıktır.
Sayfa 355 - ArasKitabı okudu
Reklam
Ölüm
Bütün yaşamımızın, bütün mücadelelerimizin, çalışmamızın, mutluluğumuzun, aşkımızın, bilgimizin sonu ölüm olsa bile;ölüm hayatımızın en yüce ve kesin kralı olsa bile;her başarı ve yenilgi, her kazanım ve kayıp, zihnin ve bedenin her zevki, okunan ya da yazılan her kitap, seyredilen her gün batımı, dikilen her ağaç bizi kaçınılmaz kaderimize yaklaştırsa bile;ne kadar uzun ya da kısa yaşarsak yaşayalım, bir gün bir gündür, bir saat bir saat, bir an bir andır. Ve ÖLÜM şaraptan, felsefeden daha iyidir. Harika bir uyarıcıdır ölüm ve onun yarattığı bilinç içimizde ısınan buharlı bir absent gibidir.
Sayfa 356 - ArasKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok