Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mahir Yeşildal

Mahir YeşildalSalgın Psikolojisi yazarı
Yazar
8.7/10
9 Kişi
25
Okunma
4
Beğeni
1.667
Görüntülenme

Hakkında

Dicle Üniversitesini 2004 yılında dereceyle bitirdikten sonra Şırnak ve Diyarbakır’da pratisyen hekimlik yaptı. 2009 yılında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Psikiyatri Uzmanlık eğitimine başladı. Asistanlığı süresince Cinsel Terapi, Bilişsel-Davranışçı Terapi, Dinamik Psikoterapi, Hipnoterapi ve Rüya ile Terapi konularında eğitim aldı. Ulusal ve Uluslararası kongre ve toplantılarda konuşmacı olarak çeşitli konferanslar verdi. Şizofreni, Anksiyete Bozuklukları, Depresyon, Kişilik Kuramları, Politik Psikiyatri, Sosyal Psikiyatri ve Bağımlılıklar özel ilgi alanlarıdır. Amatör olarak müzik, sinema ve edebiyat ile ilgilenen Dr.Yeşildal evli ve bir çocuk babasıdır.
Unvan:
Psikiyatrist, Yazar
Doğum:
Diyarbakır, 1980

Okurlar

4 okur beğendi.
25 okur okudu.
19 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bizim zamanımızda ailelerimiz bizi evde tutmazken şimdi çocuklar diğer çocuklara "dışarıda" sosyalleşmek yerine dışarı çıkmadan "sanal" sosyalleşmeyi tercih etmekteler.
Sosyal medya ile aslında daha da yalnızlaşırken özel bilgilerimizi de sistemle daha fazla paylaşıyoruz. Tam bir 'paylaşma' ile var olduğu simülasyonunu yaşayan insanlar olduk. Yeme içme alışkanlıklarımızdan ihtiyaç duyduğumuz, satın almak istediğimiz her şeyi Google eşimiz/sevgilimiz/ailemizden daha çok biliyor, bizi ve zevklerimizi onlardan daha çok "tanıyor". Ve sanırım başkasının dayattığını yaşamak kısmı tam da burada başlıyor.
Reklam
"Diğer insanlarla kurduğumuz bağlarla ayakta kalırız. "
"Kötülük diğerinin insan olduğunu unutmakla başlar. "
Pandemi ve salgın tarihine baktığımızda gözümüze ilk çarpan şeyin mikroorganizmalarla aramızdaki "yazılı olmayan anlaşmanın" bizim onlara savaş açmamızla sekteye uğradığıdır. Yazılı olmayan barış anlaşmasını toprağı gereğinden fazla sürerek, ormanları yakıp yok ederek biz bozmuşuz.
Kötülük, diğerinin insan olduğunu unutmakla başlar..
Mahir Yeşildal
Mahir Yeşildal

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
216 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Salgın hastalıklara yeni bir yaklaşım önerisiyle, sanat eserleri üzerine hazırlanan; psikolojinin edebiyatla, müzikle ve tarihle iç içe geçtiği zengin bir kaynak Salgın Psikolojisi. Konuyla ilgili yeni gelişmekte olan literatürün ilk halkalarından aynı zamanda. Benim için oldukça verimli ve keyifli bir okuma süreci oldu. Tarih boyunca insanların nasıl hastalıklara, hastalıkların ise nasıl sosyal devrimlere yol açtığını, yaşanan vakaları, bütün bunlarla nasıl başa çıkılıp acının nasıl dönüştürülebil-diğini/eceğini mercek altına alıyor. Küresel olarak yeni zorlukların yaşandığı bir dönemde, sorunları krize dönüştürmeden aşabilmek için realiteden uzaklaşmadan; karamsarlıktan, felaket senaryolarından uzakta, sorumlulukla hareket edebilmek gerekiyor. Edip Cansever gibi, insanı var kılan duyguyu: umudu önceleyerek yaşama bakabilmeli; “Bütün gecelerin sonunda meltemi senden esen soluğu sende olan yeni bir başlangıç vardır.” İyilik ve ferahlık dünyaya ancak insanların gayretine bağlı ilahi lütufla gelir. “Aktif iyi” olabilmek ve ümitle gayret gösterebilmek hepimizin temennisi olmalı. Yorgun bir geceyi aydınlık bir sabaha devredebilmek; yeni bir başlangıcın yenileyici ruhuna erişebilmek için bize gereken şeyin ne olduğunu biliyoruz..
Salgın Psikolojisi
Salgın PsikolojisiMahir Yeşildal · Destek Yayınları · 202025 okunma