Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mehmet Akif Bal

Mehmet Akif BalOsmanlı'dan Cumhuriyete Meşhurların Okul Anıları yazarı
Yazar
Derleyen
8.2/10
6 Kişi
14
Okunma
0
Beğeni
667
Görüntülenme

Mehmet Akif Bal Gönderileri

Mehmet Akif Bal kitaplarını, Mehmet Akif Bal sözleri ve alıntılarını, Mehmet Akif Bal yazarlarını, Mehmet Akif Bal yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
348 syf.
·
Puan vermedi
·
22 günde okudu
Öyle bir zamana denk gelmiş çocukluk ve gençlik ki onlarınki biri diğerinin devamı olan iki devlet olsa da birbirinden farklı iki kültür, iki ayrı eğitim sistemi... Sıbyan (mahalle) mekteplerinde Arap harfleriyle aldıkları eğitimi Hasan Ali Yücel: "Bu ne zor şeydi Allah'ım! Arapça bilseydik, yahut Arap çocuğu olsaydık iş yarı yarıya
Osmanlı'dan Cumhuriyete Meşhurların Okul Anıları
Osmanlı'dan Cumhuriyete Meşhurların Okul AnılarıMehmet Akif Bal · Pegem Akademi · 013 okunma
Bedri Rahmi Eyüboğlu
Biz de çocuktuk Allahım Ekmek elden gelirdi su gölden Günlerimiz uzun evlerimiz büyüktü Ve yağmur çift çubuk için değil Sadece bizim için yağardı.
Reklam
Bedri Rahmi Eyüboğlu
Mektepte bize her gün bir araba laf ezberletiyorlardı fakat denizi sevmeyi öğretmek hiç kimsenin aklına bile gelmemişti. (...) Mektepte bize dünya kadar şehir isimleri ezberletmişlerdi. Fakat yanı başımızdaki dağa, ayağımızın altındaki otlara severek bakmayı telkin etmek hiçbir hocanın aklından bile geçmemişti.
Bedri Rahmi Eyüboğlu
Okumak güzel şey şüphesiz. Fakat tadını çıkartarak, severek okumak. Anlamadan, sevmeden sadece karne doldurmak için mektebe gitmektense hamallık yapmak, taş kırmak muhakkak çok daha hayırlı bir iştir.
Bedri Rahmi Eyüboğlu
İlk, orta, lise, yüksek tahsil hayatının hangi basamağında olursa olsun nefretle girilen her ders; kendi hayatımızdan olduğu kadar bu memleketin de hayatından çalınmış ve hiçbir zaman ödenmeyecek bir servettir.
Reklam
Orhan Okay
Semtlerin de insanlar gibi hayatları var. Gençlikleri, yaşlılıkları ve ölümleri.
Orhan Okay
Toplumumuzdaki vefa duygusuyla beraber Vefa Lisesinin ve Vefa semtinin özellikleri de kayboldu. Bize de galiba Ahmed Rasim'in hüzünlü şarkısını dinlemek düştü: Gözümde işve-nümâdır hayâl-i bîbedeli Acep vefada mı semti, acep acep nereli?
Halil İmre
Acınan insan duygusu, her çağda ve her yaşta ayrı şeylerdir. (...) Merhamet artık sosyoekonomik bir konudur, istenir veya istenmez. Ama yine de insanidir.
Halil İmre
Torunlarıma, "Tarih, toplumda olayların düşünce ve gelişmelerin zaman içinde yerini ve değerini bilmektir." diyorum. Eğer olaylar sadece olay olarak bellenirse, zaman içine alınmazsa, masal olur derdim.
Reklam
Ahmed Efendi hocamız, alaturka musiki ile alafrangayı şöyle ayırd ederdi: "Bülbülün bir güle konuncaya kadar terennümü, alafrangadır. Güle konunca alaturka terennüm eder."
Sabri Yirmibeşoğlu
Memleket için yaşamsal önemde bir müessese, bazı aksaklıklar bahanesi ile nasıl kapatıldı hâlâ anlamış değilim. Adliyede, orduda, emniyette bazı uygunsuzluklar var diye bunların kapılarına nasıl kilit vurulamazsa, Köy Enstitüleri de, cumhuriyetin vazgeçilmez ve hayati eğitim ocakları idi, kapatılmamalı idi. Yetiştirdikleri eğitmenleri; öğrencisi ve köylüsü ile omuz omuza kaderde ve kıvançta kaynaşmış idi.
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.