Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Fatih Doğrucan

Mehmet Fatih DoğrucanMedeniyet Dili Olarak Türkçe yazarı
Yazar
7.6/10
11 Kişi
44
Okunma
5
Beğeni
1.489
Görüntülenme

Mehmet Fatih Doğrucan Yorumları ve İncelemeleri

Mehmet Fatih Doğrucan yorumları ve incelemelerini, Mehmet Fatih Doğrucan kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Mehmet Fatih Doğrucan puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
276 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
75 günde okudu
Dil üzerine yaptığım okumaların nihayetinde kendi dilim olan Türkçe'ye gelmesi beni fazlasıyla heyecanlandırdı ve yeni bir kitaba geçebilmem için kıymetli bir okumamın daha sonuna geldim. Doğrucan'ın yaşadığı sağlık sorunlarının kitabı yazma sürecine etkisini okurken fazlasıyla görüyoruz. Bu karşımıza sıkça yapılan tekrarlar olarak çıkıyor. Katılmadığım birçok noktayla birlikte kıymetli bir eser olduğunu kabul etmem gerek. Doğrucan'ın da söylediği gibi bu bir dilbilgisi kitabı değil bir felsefe kitabıdır.
Medeniyet Dili Olarak Türkçe
Medeniyet Dili Olarak TürkçeMehmet Fatih Doğrucan · Altınordu Yayınları · 202018 okunma
276 syf.
6/10 puan verdi
Yazar, Türkçe'nin felsefi bir bakış ile ele alınarak, Türk medeniyeti, mitolojisi ve kadimliğindeki zenginliğin ortaya çıkarılabileceği tezini ortaya atıyor. Ayrıca, batının kendi yerleşik toplumu için iddia ettiği medeniyetin merkezi olma iddiasının ise aslında gerçeği yansıtmayabileceğini düşünmemiz gerektiğini savunuyor. Eserde, kendi lisanımız ile düşünürken, kendi lisanımızın üzerine düşünmemiz gerektiği vurgulanıyor. Tezin örneklendirilmesi ise ikinci kitaba bırakılmış.
Medeniyet Dili Olarak Türkçe
Medeniyet Dili Olarak TürkçeMehmet Fatih Doğrucan · Altınordu Yayınları · 202018 okunma
Reklam
226 syf.
6/10 puan verdi
Birçok kişiye, terime, akıma referans vermesi nedeniyle felsefe bilgisi olmayanların kolay kavrayamayacağı bir eser ortya konulmuş. Konuyu ele alış ve anlatım tarzı okumayı zorlaştırıyor. Özellikle ilk bölümün anlaşılması felsefe altyapısı gerektiriyor.
Tanrı ile Kavga
Tanrı ile KavgaMehmet Fatih Doğrucan · Aygan Yayıncılık · 201713 okunma
312 syf.
7/10 puan verdi
Öncelikle bu bir felsefe kitabıdır. Bilimsel maskesiyle, batı merkezli dayatılan düşünme kalıpları acaba ne kadar doğru? Yığılmalı ilerleyen bilgi birikiminde doğru kabul edilenlere ne kadar güvenilebilir? Türkçe için bir felsefi yaklaşım önerisi sunan Doğrucan serinin 2. kitabında yerleşiklik ve göçerlik sosyolojisi üzerinden dillerin nasıl evrildiğini tartışıyor. Kısacası, bazı şeyleri açıklamak için farklı yollar olabileceğini de düşünmek, farklı olasılıkları da araştırmak gereğini vurguluyor. Ana fikri ise şöyle algıladım; Türklük kavramı dahilindeki her toplum, dilini, tarihini kısaca kendisini, öz kimliğinin gerçekleri ışığında yeni yolları da deneyerek araştırmaya çabalamalı ve dünya bilimine sunmalıdır.
Medeniyet Dili Olarak Türkçe - 2
Medeniyet Dili Olarak Türkçe - 2Mehmet Fatih Doğrucan · Altınordu Yayınları · 20225 okunma
152 syf.
3/10 puan verdi
ilk izlenimim, kitap sanki anlaşılmasın diye yazılmış şeklinde oldu. İçeriğinde birçok felsefi terim kullanılması, çoğunlukla terimlerin açıklanmamış olması ve cümlelerin uzunluğu dolayısıyla kitabı anlamak tam bir mücadele... Burada benim kişisel altyapı eksikliğim de olmuş olabilir. Bir diğer sorun, yayıncıyla mı alakalı bilemiyorum, bendeki 1. basım kitapta, çok sık harf, kelime ve cümle bazında yazım ve cümle hataları bulunuyor.
Tarihsel Uğrak Noktalarıyla Felsefeden Bilime
Tarihsel Uğrak Noktalarıyla Felsefeden BilimeMehmet Fatih Doğrucan · Kesit Yayınları · 20186 okunma