Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Michael Pollard

Michael PollardMaria Montessori yazarı
Yazar
7.8/10
5 Kişi
43
Okunma
0
Beğeni
670
Görüntülenme

Michael Pollard Gönderileri

Michael Pollard kitaplarını, Michael Pollard sözleri ve alıntılarını, Michael Pollard yazarlarını, Michael Pollard yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
64 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Uzun zamandır biyografi okumaları yapmıyordum. Biyografi türü gerçekten objektif ve öz yazıldığı zaman çok öğretici bir kaynağa dönüşüyor. Özellikle çocukların da biyografi eserleriyle tanıştırılması, onların dünya tarihinde kabul görmüş şahsiyetlerin hayatlarından feyz almasını sağlamaktadır. Bugün de çocuk eğitiminde dünyaya ün salmış olan Maria
Maria Montessori
Maria MontessoriMichael Pollard · İlkkaynak Kültür ve Sanat Ürünleri · 199024 okunma
"Hepimiz, gerçekten yetişkin bir insan olmayabiliriz. Bizim kişiliğimizi belirleyen şey çocukluğumuzdur. "
Sayfa 60 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Reklam
Maria, Montessori, okuluna ilk gelen ve rastladığı ilk çocuğa şu soruyu soran bir başka çocuğun öyküsünü anlatmayı severdi. "Bu okulda istediğiniz her şeyi yapmaya izni verdikleri doğru mu?" Öteki küçük çocuk, şöyle yanıtlamıştı: "Onu bilmiyorum, ama burada yaptıklarımızı sevdiğimizi biliyorum."
Sayfa 60 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Maria, çocukların kendilerine özgü yaşamları olduğunu ve bunu yaşama hakkına sahip olduklarını göstermişti. Dahası Maria, çocuk dünyasının daha iyi bir dünya olduğuna inanıyordu. Yetişkinler, çocukları kendilerine benzetmek yerine, onlardan bir şeyler öğrenmeye kalksalar, dünya daha iyi bir yer olabilirdi.
Sayfa 58 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Son altmış yıldır okula gidip de Maria'nın düşüncelerinden etkilenmemiş kimse yoktur.
Sayfa 58 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
"Toplumu etkilemek için, dikkatimizi çocukluğa çevirmeliyiz. Bu gerçekten, ana okullarının önemini ortaya çıkarır, çünkü bizim geleceğimizi belirleyen bu küçüklerdir ve onlar yalnızca bizim onlara sağladığımız malzemelerle bunu yapabilirler." Maria Montessori
Sayfa 57 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Reklam
Maria, çocuklar konusunda uzman olduğu halde, kendi çocuğunun ve torunlarının mutlu büyümelerini sağlayamamıştı.
Sayfa 54 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
"Köpeğinize bir şey göstermeye çalıştığınız zaman ne olduğuna hiç dikkat ettiniz mi? Köpek, işaret ettiğiniz yere değil, uzattığınız elinize ve parmağınıza bakar. Bana gösterdiğiniz ilginin de, böyle bir ilgi olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum... İlginizi benden çevirip, işaret ettiğim noktaya -Çocuğa -çevirirseniz, bana en büyük saygıyı ve minneti göstermiş olacaksınız. " Maria Montessori,
Sayfa 51 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Maria'nın amacı, her çocuğa kendi kendine yetebilmeyi öğretmek, böylelikle gelecek için, barışsever ve sakin bir nesil elde etmekti.
Sayfa 37 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
"Eğitim, insanoğlunun kendiliğinden geliştirdiği bir doğal süreçtir ve sözler dinleyerek değil, deneyimler kazanarak elde edilir." Dr. Maria Montessori
Sayfa 33 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Reklam
Maria Montessori, küçük çocuklara uyduruk işler değil, ciddi görevler verilmesi gerektiğine inanıyordu. Başka bir inanışına göre, çocuklara çevrelerinden sorumlu olma bilincini vermek gerekiyordu. Montessori okullarında, yemek hazırlamak gibi gündelik işler, bitki ekmek, ot toplamak, bahçe sulamak gibi çalışmalar çocuklara bırakılırdı.
Sayfa 32 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Bir çocuğun aklından geçenleri öğrenmek, özellikle çocuk beklenmeyen bir şey yaptığı zamanlarda incelemek, ona büyük zevk veriyordu. Onun ilgisini çeken önemli bir şey de, Ev'de, birçok oyuncak olmasına rağmen, çocukların duyuları uyaran malzemelerle oynamayı yeğlemeleriydi. Çocuklar çalışmayı, oynamaya tercih ediyorlardı. Öğrenmek istiyorlardı ama kendi seçtikleri biçimde. Maria, "Yetişkinler de, gün boyunca satranç ya da kağıt oynamak zorunda kalsalar, aynı şekilde düşünürler," diyordu.
Sayfa 32 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Montessori yönteminin önemli bir yeniliği de, çocukların dışarıda eğitilmesiydi. Zamanın eğitimcileri, çocukların sınıf dışında hele öğretmen de ortalarda değilse, isyankar davranacaklarına inanıyorlardı. Maria ise, çocuklara ilgi çekici ve amaçlı etkinlikler sağlanırsa, böyle davranmayacaklarını iddia ediyordu.
Sayfa 30 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
Montessori metodunun özü, çocukların çalışmayı sevdiği ve yaşlarına, gelişmelerine uygun çalışma verilirse seve seve yapacakları inancına dayanıyordu.
Sayfa 28 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
"Yetişkin insan, bir çocuk için hareketin ne kadar önemli olduğunu anlayamadığı için, hareketsiz kalmalarını ister. " Maria Montessori
Sayfa 27 - İlkkaynak Kültür ve Sanat ÜrünleriKitabı okudu
92 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.