Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Müge Sucu Polat

0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
706
Görüntülenme

Müge Sucu Polat Sözleri ve Alıntıları

Müge Sucu Polat sözleri ve alıntılarını, Müge Sucu Polat kitap alıntılarını, Müge Sucu Polat en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Sevgimi unutmak için seyrederim bir tabloyu, bir mermeri, Ki ne kadar dalsa ruhum yeniden döner geriye: Okurum düşüne düşüne okuduğun şiirleri, Senin düşüncen geçerken üzerlerinde bir sıcaklık kalmıştır diye”
Reklam
Çok şükür ben de hayattayım!
SORU: Siz Türk edebiyatında çocuklar için yazan ender ozanlarımızdansınız. Sizi çocuk edebiyatına yönelten sebepler nelerdir? CEVAP: Bugün bile çocuk olduğumdur. Ben çocukluğumu yadsımıyorum. Bu beni hep diri tutuyor. Kişilerin iki ölümü vardır: Biri çocukluklannın ölümü, diğeri ise gövdelerinin ölümü. İlki daha korkunçtur. Çok şükür ki benim çocukluğum ölmemiştir, ölmeyecektir.
Uzun yaşamışsın derler bana, Bilmezler seni uzun beklediğimi… Fazıl Hüsnü Dağlarca
Reklam
PİSİ PİSİ Neden Pisi Pisim Sobayı sever. Kendi sıcaklığı Sobadan , Daha güzel değil mi?" (Dağlarca 1971: 129)
Sayfa 92
"KEDİLER Kediler Hem yaşlı bir anne Hem yaramaz bir çocuk Bundan mı sever Anneler de çocuklar da Kedileri." (Dağlarca 1971:128)
Sayfa 92
Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın çocuklarının kalbi her türlü sevgiye açıktır. Çocuk duyarlığı maddi dünyanın çıkarlarından uzak, evrendeki canlı ve cansız her varlığı kolayca kabullenmeye ve sevmeye hazırdır. Özellikle hayvanlar çocuklar için sevilmesi en kolay canlılardır: "AÇIK Kapısı açık Bir evdir hep Çocuklar Kediler de develer de Kuşlar da bulutlar da Girer içeri."
Sayfa 90
Reklam
"Benim siyah bir bacım var Adı Leyla, gözü şehla Kollarında ellerinde Pullar, inciler parıldar Dilber bacı Anber bacı Yatayım akşam olsun da Siyah bacımın koynunda"
Sayfa 57
Dağlarca'nın sanatı elbette ki Dağlarca'nın şiirlerinin bütününü oluşturur. Fazıl Hüsnü Dağlarca şairliği ve şiiri bir yaşam tarzı olarak benimsemiş, uzun yaşaım boyunca şiir dışında, kısacık bir “konuşma" türünde bile düz yazı çalışmasında bulunmamıştır. Birçok şairimiz, şiir dışmda deneme, roman, öykü, resim. oyun, günlük gibi alanlarda da üretim içinde olmuşlardır; Dağlarca ise şiir dışında başka hiç bir türe yönelmemiştir. Çünkü, Dağlarca'ya göre bir ozan ne isterse istesin onu şiirleriyle anlatabilir. Bu düşünce sistemi de onu çok çeşitli konularda ve biçimlerde şiir yazmaya itmiş, şiirlerinde dönem dönem beliren arayışlar, değişik yorumlar ortaya çıkarımştır.
Sayfa 64
"Çocuk nedir?" Bu soru aslında aldatıcı derecede bir sorudur. Hepimiz çocukluğumuzu değişik şekillerde hatırlarız: Çocukluk, kimileri için kaybedilen bir mutluluk ve saflık zamanı, kimileri içinse unutulamayan bir ıstırap zamanı. "Çocuk nedir?" sorusuna bu topluluktaki kişi sayısı kadar cevap vardır. Cevabımız genelde kendi Öz geçmişimize dayalı olarak, kendi ailelerimizin bizden beklentileri ve baskıları çerçevesinde ve kendi hür irademiz ve çevreye zoraki uyumluluğumuz ile sıkı sıkıya bağlantılıdır. Bilim adamlarına göre ise "çocuk" kavramı üzerinde net bir açıklığa kavuşmak önemlidir. Bu yüzden psikoloji kitaplarında, ansiklopedilerde, genel ve özel sözlüklerde "çocuk"un tanımına yer verilmiştir. Buna göre çocuk: "1. Genel anlamda, olgunluğa erişinceye kadar her yaştaki erkek ve kızlara verilen ad, 2. Iki yaşından erginlik çağma kadarki hayat dönemi, 3. Doğumlarından 12 yaşına kadar kız ve erkeklerin ortak adı. 4. Erinlik dönemine erişmemiş insan varlığı” (AlaylıoğluOğuzkarı, 1968).
Sayfa 1
"KUÇU KUÇUYLA SIPA Kulakları kuçu kuçunun Uzundur Aşağı doğru. Kulakları sıpanın Uzundur yukarı doğru Kuçu kuçuyla sıpa Birbirini Nasıl duyar?
Sayfa 93
54 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.