Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Muhittin Ataman

Muhittin AtamanTürkiye Cumhuriyeti Siyasi Tarihi yazarı
Yazar
Editör
7.0/10
2 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
271
Görüntülenme

Hakkında

1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1994-1996 yılları arasında Central Oklahoma Üniversitesi’nde yüksek lisans, 1996-1999 yılları arasında Kentucky Üniversitesi’nde ise doktora çalışmalarını tamamladı. 2005 yılında Üniversitelerarası Kurul’dan doçentlik unvanı aldı. 2011 yılında profesörlük unvanı aldı. 2001 yılından 2014 yılına kadar Abant İzzet Baysal Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Bu süre zarfında bölüm başkanlığı, enstitü müdür yardımcılığı ve dergi editörlükleri gibi idari ve akademik görevlerde bulundu. 2012-2014 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Aynı dönemde Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nda Başkan Danışmanı ve Dış İlişkiler Birimi Koordinatörü olarak çalıştı. Halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olan Prof. Ataman, aynı zamanda SETA’da Dış Politika Araştırmaları Direktörlüğü ve SETA tarafından yayınlanan Insight Turkey dergisi editörlüğü görevlerini de yürütmektedir. Ortadoğu siyaseti ve Türkiye dış politikası konularında yurtiçi ve yurtdışında yayınlanan pek çok Türkçe ve İngilizce dergide ve derleme kitapta makaleleriyle katkıda bulunan Prof. Ataman, Ortadoğu Yıllığı Dergisi’nin editörlerindendir. Daha çok Türk dış politikası ve Ortadoğu siyaseti konularında, özellikle de Körfez ülkeleri hakkında akademik çalışmalar yapmaktadır. İleri düzeyde İngilizce bilen Ataman, başlangıç düzeyinde Arapça bilmektedir.
Unvan:
Akademisyen, Uluslararası İlişkiler Profesörü, Dış Politika Araştırmaları Direktörü, Insight Turkey Editörü
Doğum:
Tatvan, Bitlis, Türkiye, 1968

Okurlar

5 okur okudu.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Fransa gibi BMGK üyesi bir ülkeye ait silahlar, BMGK'nin ambargo uyguladığı Hafter'in karargahından çıkmıştır.
Sayfa 34 - setaKitabı okudu
Reklam
Anayasa Değişiklikleri
Özetle, 1961 Anayasası’nın lüks/bol olduğu ileri sürülerek anayasayla verilmiş bir kısım özgürlükler geri alınmıştır. Anayasa değişiklikleri dışındaki konularda, özellikle bu dönemde çokça söz edilen “reformlar” konusunda, sözde “partilerüstü hükûmetler” başarılı olamamıştır. Anayasayla ilgili değişiklikler konusunda başarılı olunmasının sebebi ise Demirel’in söz konusu değişiklikleri kendi politikasına uygun bulmasıdır. Anayasada yapı-lan değişiklikler %80 oranında zaten Demirel’in planladığı türden değişiklikler olmuştur.
1957-1960: 1957 SEÇİMLERİ VE ASKERÎ DARBEYE DOĞRU
1955’te başlayan ve giderek kronikleşen ekonomik sıkıntılar sonucu 1958’de dış ticaret açığı nedeniyle ödemeler dengesi daha önce hiç olmadığı kadar bozuldu. Öyle ki aynı yıl 1958’de Ankara’da Banknot Matbaası kurularak 120 yıl sonra TL’nin ülke topraklarında basılmasıyla tezat teşkil etse de Türkiye 600 milyon ABD Doları dış borcunu ödeyemeyeceğini açıklayarak 5 Ağustos 1958’de moratoryum ilan etti. Böylece 4 Ağustos 1958’de Türkiye ile alacaklı ülkeler arasındaki konsorsiyum mutabakatı sonucunda Türkiye IMF ile ilk stand-by antlaşmasını imzalarken TL’nin yabancı paralar karşısında devalüe edilme-sini de öngören ekonomik istikrar tedbirleri yürürlüğe girdi. Yapılan devalüasyon sonucu 1 ABD doları 2.80 TL’den 9.02 TL’ye çıktı.
Sayfa 61 - AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINIKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok