Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mustafa Tekin

Mustafa TekinDin Sosyolojisi yazarı
Yazar
Editör
7.7/10
23 Kişi
89
Okunma
16
Beğeni
2.478
Görüntülenme

Hakkında

1968 yılında Konya’da doğdu. 1991 tarihinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Bu tarihten itibaren yaklaşık 8 yıl Milli Eğitim Bakanlığı okullarında öğretmenlik yaptı. 1995’de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Din Sosyolojisi bilim dalında “Mevlana Celaleddin Rûmi’nin Eserlerinde Din ve Toplum” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında “Türkiye’de Aydın Kadınlara Göre Din ve Kadın” isimli teziyle doktor oldu. 2004 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atandı. 2006-2007 öğretim yılı içinde İngiltere’de York Üniversitesi Centre For Women’s Studies’de “A Comparative Study on the Freedom of Women in the Context of Religion-The Cases of Turkey and England” (Din Bağlamında kadın Özgürlüğü Üzerine Karşılaştırmalı Bir Çalışma-Türkiye ve İngiltere Örnekleri) konusunda doktora sonrası araştırma yaptı. 2009 yılında doçent; 2014 yılında profesör oldu. Halen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Din Sosyolojisi A.B.D. başkanı ve öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış birçok kitapları, makaleleri; yurtiçi ve yurtdışında sunulmuş bildirileri vardır.
Unvan:
Türk Akademisyen, Yazar, Editör
Doğum:
Konya, Türkiye, 1968

Okurlar

16 okur beğendi.
89 okur okudu.
5 okur okuyor.
77 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Zaten küreselleşme üzerine tartışmak kaçınılmaz bir biçimde modernliğin söylemi alanına girmek anlamına gelmektedir.
Reklam
Farklılaşmayı bir düşünce çeşitliliği kadar, birbirinin eksikliğini tamamlama olarak görebiliriz.
Her şeyden önce Jean Chevalier'ın da dediği gibi, ''insan, hayatını düşünmeye devam ettiği sürece din problemi inkar edilemez. Çünkü dinin söz konusu ettiği, bizzat insanın kendisidir."
Tarih ve bugün, süreklilik ve kopuşlarla birbirinin lazım-ı gayr-ı mufarığıdır.
İbn Haldun'a göre
Bir devletin ya da medeniyetin yozlaşmasında zevk düşkünlüğü ve refah bolluğunun önemli etkisi vardır.
Sayfa 74 - Rağbet YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Ahlâk ve Menfaat
“Niçin müslüman toplumlarda ahlaki zeminde bir hayat inşa edilemiyor?” Yetkin düşünce sayı 4
Mustafa Tekin
Mustafa Tekin
Ahlak v Menfaat
Zira esas sorun eğitim kurumlarının modern zamanlarda bilgi veren mekanizmalara dönüşmesi, kontrol işlevini kaybetmesi, daha da önemlisi eğitim ile gündelik hayat arasında meydana gelen “açıklık”tır.
Mustafa Tekin
Mustafa Tekin
Yetkin Düşünce sayı 4

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
208 syf.
9/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Birkaç yüzyıldır "geri kalmışlık söylemleri ve sömürge baskısı" altında yolunu kaybeden Müslümanların durumunu "sağduyulu ve hakkaniyetli" analizlerle yorumlayan ve "hırsızın hiç mi suçu yok?" diyen bir fikir kitabı okumak isteyenler için tavsiye ediyoruz.
Müslüman Aklını Kurmak
Müslüman Aklını KurmakMustafa Tekin · Rağbet Yayınları · 20211 okunma
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Mustafa Tekin / Mevlana Pergelinde Toplum. 1968 yılında Konya'da doğan yazar, 1991 tarihinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Bir süre Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlik yaptıktan sonra, akademik hayata yönelen yazar 2009 yılında doçent oldu. Halen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Profesör olarak görevine devam etmektedir. Eser, Önsöz, Giriş, Mevlana'nın Hayatının, eserlerinin ve yaşadığı dönemin anlatıldığı birinci bölüm ve Mevlana'nın Toplum Anlayışının anlatıldığı ikinci bölüm ile Sonuç ve Kaynakça'dan meydana gelmektedir. Akademik bir anlayış, sade bir üslupla yazılan eser, hem Mevlana hakkında hem de Mevlana'nın gözünde toplumun değerlendirilmesi hakkında orijinal bilgiler vermektedir. Mevlana ülkemizde tam olarak anlaşılamamış bir maneviyat önderidir. Kimileri onu gökyüzüne uçururken, kimileri de olmadık hakaretlerle anmaktadır. Özellikle Moğollarla ilişkileri, Ahilik teşkilatı ile ilişkileri Mevlana'nın aleyhinde kullanılmaktadır. Hatta eserlerinde anlatmış olduğu hikayelerde, verdiği örneklerden yola çıkarak bile Mevlana yerilmektedir. Hoca, yapmış olduğu bir çalışma ile bu eleştirilere de güzel cevaplar vermektedir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Mevlana Pergelinde Toplum
Mevlana Pergelinde ToplumMustafa Tekin · Rağbet Yayınları · 20134 okunma
Reklam
87 syf.
10/10 puan verdi
hocam diye söylemiyorum, konuştuğu gibi yazar mübarek. bakış açınıza yep yeni yollar ekleyen ve sizi bildiğinizi sandığınız ama aslında bilmediğiniz alemlere götürür.. öyle güzel, öyle sade..
El İnsaf
El İnsafMustafa Tekin · Server İletişim · 200810 okunma