Nils John Nilsson

Yapay Zekâ yazarı
Yazar
7.8/10
7 Kişi
32
Okunma
3
Beğeni
1.034
Görüntülenme

Nils John Nilsson Sözleri ve Alıntıları

Nils John Nilsson sözleri ve alıntılarını, Nils John Nilsson kitap alıntılarını, Nils John Nilsson en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sağduyu bilgisi, dış dünyanın yapısı hakkındaki bilgidir; her normal insan, fiziksel, uzamsal, zamansal ve toplumsal çevrenin gündelik taleplerini makul bir başarı oranıyla karşılamasına olanak tanıyan bu bilgiyi, yoğunlaşmış bir çaba sarf etmeksizin edinip uygulayabilir.
Sayfa 415 - Boğaziçi Üniversitesi YayıneviKitabı okudu
Makinelerin insanın yerini alıp işsizlik ve iktisadi yoksullaşma yaratacağından endişe duyan insanlar vardır. Son olarak, yapay zekanın ve bilgisayar teknolojilerinin, insanları insanlıktan çıkarmasından, kişiler arası temasları azaltmasından ve insan olmanın anlamını değiştirmesinden kaygı duyanlar da var.
Sayfa 399 - Boğaziçi Üniversitesi YayıneviKitabı okudu
Reklam
... öyle ki Walter, "bunlar bir dereceye kadar özfarkındalığın kanıtı sayılabilir" demiştir. Machina speculatrix, sonraki araştırmacıların geliştireceği, gitgide gelişmiş hale gelecek "eylem yapan makine" çizgisinin başlangıcıydı.
Zihin etten bir makinedir. - Marvin Minsky -
Sayfa 386 - Boğaziçi Üniversitesi YayıneviKitabı okudu
Umarım bu varsayımımız tutarlı bir varsayım olur!
Aşırı-zeki makineleri, ne kadar zeki olursa olsun herhangi bir insanın düşünsel etkinliklerini uzak ara geçen makineler olarak tanımlayalım. Makine tasarımı, bu düşünsel etkinliklerden biri olduğu için, aşırı-zeki bir makine daha da iyi makineler tasarlayabilir; hiç şüphesiz bir "zekâ patlaması" söz konusu olacaktır ve insan zekâsı çok geride kalacaktır. Dolayısıyla, ilk aşırı-zeki makine, insanın yapma gereği duyacağı son icat olacak, elbette makinenin, kendisini nasıl denetim altına tutacağımızı bize söyleyecek kadar uysal olacağın varsayıyoruz.
Sayfa 663 - Boğaziçi Üniversitesi YayıneviKitabı okudu
ChatGPT'nin temellerinin atılması...
1979 ile 1982 arasında Fernando Pereira ve David H. D. Warren, Pereira'nın Edinburgh Üniversitesi'ndeki doktora tezinin bir parçası olarak CHAT-80 adlı bir sistem geliştirdiler. CHAT-80, coğrafi olgular hakkında görece karmaşık, İngilizce soruları yanıtlayabiliyordu.
Sayfa 321 - Boğaziçi Üniversitesi YayıneviKitabı okudu
Reklam
17 öğeden 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.