Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ömer Tuncer

Ömer Tuncer13. Yüzyıl Anadolu Devrimi yazarı
Yazar
8.1/10
10 Kişi
19
Okunma
1
Beğeni
1.225
Görüntülenme

Ömer Tuncer Sözleri ve Alıntıları

Ömer Tuncer sözleri ve alıntılarını, Ömer Tuncer kitap alıntılarını, Ömer Tuncer en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Pir Sultan Abdal'ım can göğe ağmaz Hak'tan emr olmazsa ırahmet yağmaz Şu ellerin taşı hiç bana değmez İlle dostun gülü yaralar beni
Sayfa 167Kitabı okudu
İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır
Sayfa 115 - Yunus EmreKitabı okudu
Reklam
Mizancı Murad Bey'e göre Börklüce Mustafa aracılığıyla yaydığı görüşler: l) Tanrı Dünya'yı yaratmış ve insanlara bahşetmiştir. 2) Servet ve tarım ürünleri herkesin ortak malıdır. 3) İnsanlar eşittir. Kiminin servet sahibi olması, kiminin ek­ rneğe bile muhtaç kalması Tanrısal amaca aykırıdır. 4) Nikahlı kadınlardan başka dünyada herşey ortak olmalı­dır. 5) Birinin çevresi ve inançları ötekininkine benzemiyor diye onun üzerinde güç kullanılması, kutsal buyruklara ve amaçlara aykırıdır.
Ana Tanrıça Kybele'nin adı, Arapların ağzında kıble'ye dönüşecek, "tapınılırken dönülecek yön" anlamı kazanacaktı. bir putun adı olduğu unutulacak, İslam inançalarıyla birlikte yeniden Anadolu'ya geri gelecektir.
Sayfa 23
Hititler, Frigyalılar, Yunanlar, Farslar, Romalılar, Bizanslılar, Moğollar da fethetmişler Anadolu'yu. Ne olmuş sonunda? Anadolu onların değil, onlar Anadolu'nun malı olmuş.
Sayfa 119Kitabı okudu
İki uyuşmazın, Anadolu'yla Roma'nın bileşkesi, Bizans'ı ortaya çıkarır. Tiyatrolardan tragedyaların, komedyaların sesi artık yükselmez olur. Duyulan, gladyatörlerin kılıç sesi, tutsak paralayan arslanların homurtusudur.
Sayfa 176Kitabı okudu
Reklam
Hepimiz topraktan ve sudan doğduk zira. Topraktan gelir bütün şeyler ve döner toprağa.
Sayfa 110 - XenophanesKitabı okudu
Kıldan köprü yaptırmışsın gelsin kulum geçsin deyü Hele biz şöyle duralım yiğit isen geç e Tanrı Kaygusuz Abdal (1 4. yüzyıl)
Ahi Evren ile Nasrettin Hoca aynı kişidir. Bir halk insanı olarak Nasrettin Hoca'mız, Mevlana'nın "uhre­vi" (göksel) yaşamı öneeleyen yücelikler dizgesiyle dalga geçer, bunun karşısına, fıkralarından bildiğimiz, ayakları yere basan ya­şam biçimini koyar.
Hastalık, insanlara verilmiş bir ceza değildir. Her hastalığın doğal nedenleri vardır. Bu nedeni bulmak için her şeyden önce insan bedeni incelenmelidir.
Sayfa 118 - HippokratesKitabı okudu
96 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.