Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osman Özarslan

Osman ÖzarslanHovarda Alemi yazarı
Yazar
8.3/10
17 Kişi
75
Okunma
3
Beğeni
1.693
Görüntülenme

Hakkında

1977 yılında, Burdur’un Çavdır ilçesinde doğdu. İlkokulu burada okudu. İlkokuldan sonra, esnaflık ve işçilik yaptı. Sonraki yıllarda siyasi görüşlerinden dolayı bir süre hapis yattı. Tahliyesinin ardından ortaokulu ve liseyi Açık Öğretim’den tamamladı. 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nü kazandı. 2010 yılında aynı okulun Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansa başladı. Nisan 2015’te yüksek lisansını tamamladı. Osmanlıca ve İngilizce bilir. Değişik dönemlerde, siyasi gazetelerde, fanzinlerde, bloglarda ve internet sitelerinde, ideoloji, politika, kültür yapıları ve filmler üzerine incelemeleri, denemeleri ve eleştirileri yayımlandı. Yayımlanmış kitapları: Kemalizm Sovyetler Sosyalizm (Ceylan Yayınları, 2008), Dekalog-Kemalist İlahiyat İçin Bir İlmihal (Açılım Kitap, 2014), Resmi İdeoloji ve Kemalizm (derleme, Ceylan Yayınları, 2013), Öncesi ve Sonrası ile 1915 İnkar ve Yüzleşme (derleme, Ütopya, 2013). Halen, bu kitabın da mekânı olan Burdur’un Çavdır ilçesinde yaşamakta ve Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde doktora yapmaktadır.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Burdur, 1977

Okurlar

3 okur beğendi.
75 okur okudu.
1 okur okuyor.
48 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
insan her şeyi istememeli, bu kibirdir.
Nietzsche'nin meşhur öğü­dü şöyledir: "Büyük borçlar insanı minnettar değil kindar yapar; eğer önemsiz bir yardım unutulmamışsa içten içe gi­derek kemiren bir kurda dönüşür..."
Sayfa 93 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Erkek doğulmaz, erkek olunur -bir bebek olarak doğup, ergenlikten adamlığa doğru gidilen yolda- fiziksel özellik­ler tarafından organize edilmiş ve biyolojik olarak önbelirlenmiş mecburiyetler takip edilir. Erkek olmak, toplumsal hayata toplumsal cinsiyet tarafından belirlenmiş bir varo­luş olarak, bir erkek olarak iştirak etmek demektir. Erkek doğulmaz, fakat erkek olunur. Ve erkek kendisini belir­li bir tarihsel ve sosyal bağlamda aktif olarak varetmek zo­rundadır. Erkekliğin anlamı ne tarihsel bağlamları aşkın ne de kültürel olarak evrenseldir; ve erkeklik ne Y kromozo­mu tarafından ne de testesteronun faaliyeti tarafından oluş­turulan bir şeydir. Daha ziyade, erkeklik kültürden kültü­re ve zamandan zamana değişen anlamlara sahiptir.
Sayfa 72 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Baudrillard, Baştan Çıkarma Üzerine isimli çalışmasında, Ba­tı kültürünün hakim olduğu toplumlar için çok net bir şey söyler: "Bizim bütün kültürümüz erken boşalma kültürüdür" (Baudrillard, 2005: 52). Baudrillard'ın burada ima etti­ği şey aslında, (erken) boşalmaya dayalı erkeklik yıkımının (Bataille bu deneyimi ölüm ile eşitler) aslında erkek için bir tür çaresizlik kültürü olduğu ve bu yıkımın sürekli olarak başka oyunlarla perdelenmeye çalışıldığıdır.
Sayfa 89 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Atay'ın erkeklik üzerine söylediğini bir kez daha hatırlarsak, erkek­lik en çok erkeği ezen, erkeğe zarar veren bir sistemdir (Atay, 2004) .
Sayfa 102 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
Hayatlar hikâyeler..
Sanırım 8 – 9 yaşlarımdayım, karşı komşumuz vardı şen şakrak 3 çocuklu Emel teyze. Sık sık gelir giderdi bize, Kocası Emin amcayı ise arada sırada görürdüm. Gerçi sadece ben değil karısı dahil herkes arada sırada görüyor. Adam sağda solda, rastlayana aşk olsun … Bir sabah erkenden çocukları ile birlikte geldi Emel teyze. Hırpalanmış yüzü gözü şiş
Hovarda Alemi
Hovarda AlemiOsman Özarslan · İletişim Yayıncılık · 201672 okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
Araştırma kitabı olması nedeniyle çok istekle başlamasam da, aynı zamanda roman tadı vermesiyle elimden bırakamadığım kitaplardandır. Başlangıçta birtakım tanımlar, alanda ilgisi olmayanlara sıkıcı gelse de erkekliğe bakış açısını irdelemesi ve çeşitli erkeklik hallerine ışık tutması bakımından etkileyici bir kitap..
Hovarda Alemi
Hovarda AlemiOsman Özarslan · İletişim Yayıncılık · 201672 okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
Küçük bir ilçe özelinde Türkiye’nin dönüşüm geçiren taşrası ve sektörün ekonomi politiği detaylı bir şekilde incelenmiş. Yazar, aynı zamanda yaşadığı ve çalıştığı yerde bu çalışmayı yapmış. Yazarın “aile kavramına yüklediği anlam” üzerine yaşadığı hayal kırıklığını ise paylaşmamak elde değil.
Hovarda Alemi
Hovarda AlemiOsman Özarslan · İletişim Yayıncılık · 201672 okunma