Özlem Genç

Orta Çağ Avrupa Tarihi yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.8/10
6 Kişi
55
Okunma
2
Beğeni
846
Görüntülenme

Özlem Genç Gönderileri

Özlem Genç kitaplarını, Özlem Genç sözleri ve alıntılarını, Özlem Genç yazarlarını, Özlem Genç yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
209 yıl, dile kolay..
6. yüzyılda yaşanan Justinyen vebası ilk büyük veba salgınıdır ve 541-750 yıllarında aralıklarla sürdüğü düşünülmektedir. İmparator I. Justinianos döneminde yaşandığı ve bazı kaynaklara göre imparator da bu hastalığa yakalanıp iyileştiği için bu ad verilmektedir.
Şubat ayında kutlanan Aziz Valentine Günü bir aşk festivaliydi. Bu dönemde kuşların bile kendilerine eşler bulduğuna inanılırdı. Bu nedenle, sadece insanlar için değil, hayvanlar için de bir aşk zamanıydı.
Reklam
Dönemin tamamında dinin ve dolayısıyla kilisenin etkin bir rolü var ve bu rol kiliseyle dünyevi iktidar arasında zaman zaman önemli sorunlar yaşanmasına neden oluyor.
304 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
13 bölümden oluşan, ortaçağ Avrupa tarihi ile ilgili bir çok önemli ve ilginç bilgileri bulabileceğiniz güzel bir kitap. Kitap soru ve cevap şeklinde oluşturulmuş, dili ve yazılış şekli anlaşılır ve yerinde olmuş. Çok beğendim. Her türden okuyucu için okunabilir.
Orta Çağ Avrupası
Orta Çağ AvrupasıÖzlem Genç · Kronik Kitap · 202231 okunma
271 syf.
·
Puan vermedi
·
43 günde okudu
Ortaçağ Avrupası
Özlem Hanımın bu kitabına bayıldım. Ortaçağ Avrupa’sında günlük hayattan tutun ödenen vergilere, hastalıklardan eğitime kadar her şeyi kısa kısa ele almış. Ortaçağda insanlar nasıl yaşıyordu? Zenginler, fakirler ve yahudiler nasıl bir günlük hayatın içinde hayatta kalıyorlardı? Ortaçağda temizlik anlayışı nasıldı? Kadınlar rolü neydi? Genel bir bilgi edinmek için çok güzel toparlanmış bir kitap. Ortaçağı merak ediyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Orta Çağ Avrupası
Orta Çağ AvrupasıÖzlem Genç · Kronik Kitap · 202231 okunma
Salgın
6. yüzyılda yaşanan Justinyen vebası ilk büyük veba salgınıdır ve 541-750 yıllarında aralıklarla sürdüğü düşünülmektedir. İmparator I. Justinianos döneminde yaşandığı ve bazı kaynaklara göre imparator da bu hastalığa yakalanıp iyileştiği için bu ad verilmektedir. Bu salgının başkent Konstantinopolis’e ulaşması Mısır’dan gelen tahıl yüklü gemiler ve bu gemilerdeki fareler yoluyla olmuştur. Bilinen tek şey kentte ölüleri gömecek yer kalmadığından cesetlerin çürümeye terk edildiği ve rüzgâr ile dalgaların akıntısında bırakılan kayıtlara üst üste fırlatıldığıdır.
Sayfa 242Kitabı okudu
Reklam
23 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.