Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Paul Copan

Paul CopanDin Felsefesi yazarı
Yazar
7.3/10
6 Kişi
26
Okunma
1
Beğeni
798
Görüntülenme

Paul Copan Gönderileri

Paul Copan kitaplarını, Paul Copan sözleri ve alıntılarını, Paul Copan yazarlarını, Paul Copan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
20. yüzyılda din felsefesi büyük oranda pozitivist metotlar ve değerler temel alınarak modellendirilmiş durumdaydı.
Sayfa 370Kitabı okudu
Aklı başında hiçbir Tanrıcı Tanrı'nın cinsiyet sahibi olduğunu hiç düşünmemiştir.
Sayfa 367Kitabı okudu
Reklam
''Tanrı evreni niçin yaratmıştır'' sorusuna Udayana, ''nasıl ki dünya doğası gereği üzerindeki unsurları taşıyorsa, Tanrının doğası veya özünün bir parçası da, etkinlik içinde olmak ve yaratıcı güdüdür.'' diyerek yanıt verir.
Sayfa 350Kitabı okudu
Algı, dünyaya dair bilgi verir, ancak tek başına yanlış yönlendirici veya aldatıcı olabilir, dolayısıyla mantık yürütmeye de ihtiyacımız vardır.
Sayfa 346Kitabı okudu
Husserl'a göre düşünce, ''bilincin daima bir rolünün olması dolayısıyla '' her zaman ''amaçlı''dır.
Sayfa 323Kitabı okudu
Tanrı'ya umut bağlamak cesaretini bulduğumuzda, Platon'un haklı olduğunu göreceğiz: Felsefe doğru yapıldığında, bizi ölmeye ve ölüme hazırlar. Ayrıca bizi ihtiyaç duyduğumuz yegane Varlığa da götürür.
Sayfa 316Kitabı okudu
Reklam
Eğer Tanrı varsa da varlığı gizlidir. Pascal çok haklıydı: ''... Tanrının gizli olduğunu söylemeyen herhangi bir din, gerçek değildir.
Sayfa 311Kitabı okudu
Russel ölüme, ''insanlara hiç yorulmayan bir sevginin katıksız hazzını veren, kırılan cesareti artıran, umutsuzluk anlarında inanç aşılayan'' bir olgu olarak bakılmasını tavsiye eder.
Sayfa 309Kitabı okudu
Tanrı yarın x'i seçeceğinizi bugünden bilir ve böylece yarın x'i seçmenizin zorunluluk olduğu söylenebilir. Ancak bu zorunluluğun ortaya çıkmasını sağlayan fail, seçim yapan aracıdır, yani sizsinizdir. Dolayısıyla özgürlüğün en eksiksiz haliyle, çelişki içinde olamaz.
Sayfa 283Kitabı okudu
Tanrı Mantıksızı Yaratamaz değil Yaratmaz...
Aquinas'ın görüşü şöyledir: Kesinlikle mümkün olan şeyler sınıfına giren her ne ise, Tanrı bunlara bakılarak her şeye gücü yeten olarak adlandırılır.
Sayfa 274Kitabı okudu
Reklam
''Ben'' demiştir Descartes, ''özünde düşünen bir şeyim ve yalnızca duruma bağlı olarak bedene bürünmüş bir varlığım.''
Sayfa 266Kitabı okudu
Tanrı'nın evreni nedensel olarak etkilemesi için evrende mekansal olarak yakın olması gerekir. Eğer Tanrı fiziksel değilse, mekansal da değildir; dolayısıyla da evreni nedensel olarak etkileyemez.
Sayfa 250Kitabı okudu
1- Kusursuz bir varlık değişime tabi değildir. 2- Kusursuz bir varlık her şeyi bilir. 3- Her şeyi bilen bir varlık saatin kaç olduğunu daima bilir. 4- Saatin kaç olduğunu daima bilen bir varlık değişime tabidir. 5- Böylece kusursuz bir varlık değişime tabidir. 6- Böylece kusursuz bir varlık kusursuz bir varlık değildir. 7- Dolayısıyla, kusursuz bir varlık yoktur.
Sayfa 248Kitabı okudu
Kendi kendisine sebep olmuş bir ilah, kendisiyle çelişen bir ifadedir, çünkü ''kendi kendinin varlığına sebep olur'' şeklinde ifade edilen ilişki, nedensel bir ilişkinin biçimsel mantıki yapısıyla, mantıksal açıdan tutarsızlık içindedir.
Sayfa 226Kitabı okudu
273 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.