Pedro Domingos

Master Algoritma yazarı
Yazar
8.5/10
17 Kişi
63
Okunma
2
Beğeni
1.036
Görüntülenme

Pedro Domingos Gönderileri

Pedro Domingos kitaplarını, Pedro Domingos sözleri ve alıntılarını, Pedro Domingos yazarlarını, Pedro Domingos yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bu kadar az sayıda öğrenici bu kadar çok şeyi yapabiliyorsa mantıksal soru şudur: Bir tek öğrenici her şeyi yapabilir mi? Bir başka deyişle, bir tek algoritma verilerden öğrenilebilecek her şeyi öğrenebilir mi? Bu çok zorlu bir görevdir çünkü nihayetinde bir yetişkinin beynindeki her şeyi, evrimin yarattığı her şeyi ve tüm bilimsel bilgi birikiminin genel toplamını kapsayacaktır. Ne var ki aslında yakın komşu(KNN), karar ağaçları ve Naïve Bayes'in bir genellemesi olan Bayesci ağları kapsayan belli başlı tüm öğreniciler şu anlam da evrenseldir: Öğreniciye uygun veriden yeterince sunarsanız her işlevi rasgele isabetle yaklaşık olarak değerlendirebilir; bu da her şeyi öğrenmenin matematiksel ifadesidir. Ancak, "yeterince veri" sonsuz olabilir. Sonlu veriden öğrenmek, varsayımlarda bulunmayı gerektirir ve ileride göreceğimiz gibi farklı öğreniciler farklı varsayımlar yapar ki bazı işler için uygunken bazıları için uygun olmamalarının nedeni de budur.
master algoritma - her şeyin teoremi… hep bütünleştirme, tekleşince çözülecek anlayışı, ilginç!
… bir tek kısa denklem olarak ifade edilebilen bir öğrenen algoritma olan Naïve Bayes'i ele alalım. Hasta kayıtları veri tabanı -semptomları, test sonuçları ve özel bir durumu olup olmadığı verildiğinde, Naïve Bayes bir saniyeden kısa bir sürede teşhis koyabilir ve bu teşhisler tıp fakültesinde senelerini harcayan doktorların teşhislerinden çoğu zaman daha iyidir. İnşa edilmesi bir kişinin binlerce saatini alan tıbbi uzmanlık sistemlerini de geride bırakabilir.
üzerine düşünülesi
Reklam
Maalesef
Bir politikacının sahip olabileceği en büyük yeteneklerden biri, bireysel olarak veya küçük gruplar hâlinde seçmenleri anlayabilme ve doğrudan onlara hitap edebilme (veya öyle görünme) yeteneğidir.
Edwin Hubble, fotoğrafik plakaları inceleyerek yeni galaksiler keşfetmiştir ama Sloan Dijital Gökyüzü Araştırması'ndaki yarım milyar gökyüzü cisminin bu şekilde tanımlanmamış olduğuna bahse girebilirsiniz. Bu, kumsaldaki kum tanelerini elle saymaya çalışmak gibi olurdu. (…)SKICAT (gökyüzü görüntüsü kataloglama ve analiz aracı) projesi bir öğrenen algoritma kullanmıştır. Cisimlerin doğru kategorilere göre etiketlendiği plakalardan başlayarak, her birini karakterize eden özellikleri belirlemiş ve sonuçları tüm etiketlenmemiş plakalara uygulamıştır. Daha da iyisi, insanların etiketleyemeyeceği kadar belirsiz olan cisimleri de sınıflandırabilmiştir ve bunlar araştırmanın büyük bir kısmını teşkil eder.
Ne var ki en büyük zorluk, tüm bu bilgiyi tutarlı bir bütün olarak birleştirmektir. Kalp krizi geçirme riskinizi etkileyen tüm faktörler nelerdir ve bunların arasında ne gibi bir etkileşim vardır? Newton'un tek ihtiyaç duyduğu şey, üç hareket yasası ve bir yer çekimi yasasıydı ama bir hücre, organizma veya toplumun eksiksiz bir modeli herhangi bir insanın keşfedebileceğinden fazlasıdır. Bilgi dağarcığı çoğaldıkça bilim insanları gittikçe daha dar alanlarda uzmanlaşıyor ama çok fazla parça olduğundan hiçbiri bu parçaları bir araya getiremiyor. Bilim insanları işbirliği yapıyorlar ama dil çok yavaş bir iletişim ortamı. Bilim insanları başkalarının araştırmalarından haberdar olmaya çalışıyor ama o kadar fazla araştırma yayınlanıyor ki bu hıza ayak uyduramıyorlar. Genellikle bir deneyi yeniden yapmak onu anlatan makaleyi bulmaktan daha kolaydır. Yapay öğrenme, ilgili bilgi için literatürü tarayıp bir alanın jargonunu bir başka alanınkine çevirerek ve hatta bilim insanlarının farkında olmadığı bağlantılar kurarak imdada yetişiyor. Yapay öğrenme, bir alanda geliştirilen modelleme tekniklerinin diğer alanlara girmesini sağlayan devasa bir aktarma merkezi vazifesini giderek daha fazla üstleniyor.
bu çok önemli bir zorluk, disiplinlerarası çalışmalar bu yüzden daha çok şey ifade edip anlatıyor …
Yapay öğrenme, şişirilmiş bilimsel yöntemdir. Hipotezleri üretme, test etme ve iskartaya çıkarma veya rafine etme sürecini izler. Ama bilim insanları hayatları boyunca sadece birkaç yüz hipotez ortaya atıp test edebilirken, bir yapay öğrenme sistemi aynı şeyi bir saniyeden kısa bir sürede yapabilir. Yapay öğrenme, keşfi otomatik hâle getirir.
Reklam
238 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.