Ronald Coase

Çin Nasıl Kapitalist Oldu? yazarı
Yazar
5.7/10
7 Kişi
23
Okunma
0
Beğeni
1.207
Görüntülenme

Ronald Coase Gönderileri

Ronald Coase kitaplarını, Ronald Coase sözleri ve alıntılarını, Ronald Coase yazarlarını, Ronald Coase yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Uzun yürüyüş sırasında Mao kendi kızıl ordusunun yüzde 90’ını kaybetmişti
1.Bölüm Mao öldüğünde çindeki durum
Stalin, Mao’dan “mağara Marksisti” diye bahsederek alay etti.
Sayfa 26 - Big bang yayıneviKitabı okudu
Reklam
460 syf.
2/10 puan verdi
Tatmin Edici Değil.
Tatmin edici değil, tavsiye etmiyorum. Kitap 420 sayfa, eklerle birlikte 460 sayfa ancak kitabın içeriği kitabın adı ile tam olarak örtüşmüyor ve içerik tatmin edici değil. Örnek vermek gerekirse, çin kültüründe var olan strategemlere hiçbir yerde değinilmemiş, politikacıların sözleri sadece tek frekanslı ve doğruyu söylüyorlarmış gibi algılanıp
Çin Nasıl Kapitalist Oldu?
Çin Nasıl Kapitalist Oldu?Ronald Coase · BigBang Yayınları · 201523 okunma
460 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Kitabı daha yeni bitirmiş iken hemen incelemesini yapayım dedim alıntılarla. Birçok yerde kendini tekrarlasa Çin ve ÇKP değişimi üzerine 1948 Mao 'nun başa gelişinden 1976 Mao 'nun ölümünden sonrasiyla devam edip hala komünist parti adı altında yönetilen Çin'in nasıl oldu da kapitalizmin bayrak taşıyanı olduğunu anlatıyor. Devrimsiz kansız kendi evinde mağlup olan reformist sosyalizmin ayrıntılı bir anlatımı. Çin bugünlerde dünyanın yıldızı her açıdan ve bütün ülkelere yol gösteriyor (buna Türkiye de dahil parti devlet ilişkisi açısından) bu nedenle herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap. Bugün Türkiye'de maocu ideoloji tarafından yönetiliyor olabiliriz, her ne kadar ülkemizin gidişatı hiçbir zaman sosyalizm olmamışsa da tüm despotların düşünme yöntemi benzerdir.
Çin Nasıl Kapitalist Oldu?
Çin Nasıl Kapitalist Oldu?Ronald Coase · BigBang Yayınları · 201523 okunma
Adam Smith oy atma özgürlüğüne sahip olmayabilirdi ama düşünce ve ifade özgürlüğüne sahipti ve bu sayede çalışmaları düşünce piyasasını sonsuza dek zenginleştirebildi. Düşünce piyasası ile demokrasi arasındaki ilişki reddedilemeyecek kadar gerçek olsa da çok partili demokrasi ve seçimlerle iş başına gelmiş bir hükümet olmadan da gelişen bir düşünce piyasasına sahip olmak mümkündür. Düşünce piyasasının demokrasilerin çoğunda geliştiği ama demokratik olmayan ülkelerin çoğunda büyük baskılara maruz kaldığı doğrudur. Bununla birlikte çoğunluğun zorbalığı da düşünce piyasasının önünde büyük bir engeldir. Çok partili bir ortamda siyasi liderler siyasi meşruiyetin nihai kaynağı olarak görülen çoğunluğun desteğini kazanmaya çalışırken siyasal sistem içinde çok az kişi samimi ve anlamlı siyasi tartışmalar yürütebilir. Bir demokraside bile siyasal sistem yaşamını sürdürmek için oylara muhtaç hale geldiğinde düşünce piyasasını ne derece desteklediği çok da önem verilmeyen bir konuya dönüşebilir.
Sayfa 364Kitabı okudu
Çin günümüzde en fazla doktora mezunu yetiştiren ülkedir. Buna karşın Çinli bilim adamı Qian Xuesen şu çarpıcı soruyu sormuştur: "Neden 1949 dan beri Çin üniversiteleri dünya çapında bir tane bile özgür düşünür ya da buluşçu bir bilim adamı yetistiremediler?"
Sayfa 351Kitabı okudu
Reklam
Geri18
87 öğeden 81 ile 87 arasındakiler gösteriliyor.