Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Said Bouamama

Said BouamamaAfrika Devriminin Figürleri yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
334
Görüntülenme

Hakkında

Fransa'da doğan yazar, bir sosyolog ve bir aktivist ve politik aktivist. Cezayir uyruklu olup Fransa'da ikamet etmektedir. Saïd Bouamama, işçi sınıfı ve işçi sınıfı mahalleleri, göç ve göçmen kökenli Fransız toplumu, gençlik ve vatandaşlık içindeki yeri, farklı biçimleri ve ifadeleriyle ilgili konu soruları olarak egemenlik sosyolojisi geliştiriyor. Cinsiyete dayalı ayrımcılık, "ırk" ve sınıf vb. Çeşitli eserler yayınladı ve eşitsizlikler sözlüğü ya da sömürge kültürü gibi çok sayıda kolektif yayına katkıda bulundu .
Tam adı:
Saïd Bouamama
Unvan:
Yazar, Sosyolog
Doğum:
Roubaix, Fransa, 20 Mart 1958

Okurlar

3 okur okudu.
3 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
sömürgecilere ve onların işbirlikçilerine karşıyız
Bir kere şunun bilinmesini istiyoruz: Biz, Beyaz, Siyah ya da San olsunlar, sömürgecilere ve onların işbirlikçilerine karşıyız... Ulus ve halkların renk ayrımı olmadan kendilerini yönetme hakkından yana olan herkesle müttefikiz.
Sayfa 115Kitabı okudu
Biz modern dönemin, bağımsızlığı­nı kazanan ilk sömürgesiyiz
1954'de, dönemin Dışişleri Bakanı olan John Foster Dulles Birleşik Devletler'in sömürgeciliğe karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin tarihini yazdı: "Biz modern dönemin, bağımsızlığı­nı kazanan ilk sömürgesiyiz. Bizim örneğimizi izleyenlere doğal bir yakınlık duyuyoruz: Ama Birleşik Devletler, Afrika ve Asya'ya yerleşmek ve buralardaki ekonomik ve jeo-stratejik çıkarlarını savunmak için Avrupalı sömürgeci güçlerin zayıflamasından yararlanmaya çalışacaktı.
Reklam
"pasta"nın paylaşılması mümkün görünmüyordu
Kongo'nun sınırsız zenginliği, herkesten önce büyük Avrupa finans gruplannın ilgisini çekmişti. Ama "pasta"nın paylaşılması mümkün görünmüyordu: "Fransa, İngiltere ve Almanya arasındaki emperyalist rekabet, paylaşımda uzlaşmaya varmalarını engelliyor
Sayfa 161Kitabı okudu
Cesaire'nin Afrika'daki bağımsızlıklara yol açacak sürece ilk katkısı, kültürel asimilasyondan kopma çağrısı oldu. Ona göre zencilik, hem sömürge şiddetinin ürettiği aşağılık duygusundan kopuştu, hem de otantik bir evrenselciliği kurma çağrısıydı.
Borç ödemeleri diğer rant sağlama mekanizmalarına eklenince Üçüncü Dünya ülkelerinin yağmalanması hızlandı.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok