Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Selçuk Çıkla

Selçuk ÇıklaEdebiyat ve Hastalık yazarı
Yazar
Editör
7.5/10
2 Kişi
14
Okunma
8
Beğeni
1.421
Görüntülenme

Hakkında

1972’de Samsun’da doğdu. İlk ve orta öğ­renimini Samsun’da tamamladıktan sonra 1995’te yerleştiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebi­yatı Öğretmenliği Bölümü’nü 1999’da bitirdi. Aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversi­tesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde araştırma gö­revlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans eğitimini 2002’de Yeni Türk Edebi­yatı Bilim Dalı’nda ta­mamladı. 2002-2003 eği­tim-öğretim yı­lında özel bir dershanede, 2003-2007 eğitim-öğretim yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda çalışırken Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sos­yal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı (2005). Hâ­len Erzincan Üniversi­tesi Fen-Edebi­yat Fakültesi Türk Dili ve Edebi­yatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan yazar evli ve iki ço­cuk babasıdır. Bugüne kadar Yedi İklim, Dergâh, Hece, Kurgan Edebiyat, Tarih ve Toplum, Dil ve Edebiyat, Türk Edebiyatı, Turkish Studies, Millî Folklor, Millî Eğitim, Muhafazakâr Düşünce, Doğu Araştırmaları, İlmî Araştırmalar, Arayışlar, Türklük Bilimi Araştırmaları, Yeni Türk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları, Türkbilig gibi çeşitli dergilerde çok sayıda makalesi yayımlanan Selçuk Çıkla’nın Roman ve Gerçeklik Bağlamında Kültür Değişmeleri ve Servet-i Fünûn Romanı (2004), Hüseyin Sîret ve Leyâl-i Girîzân (2009), Şair, Mizah Ya­zarı, Gazeteci Yusuf Ziya Ortaç (2010), Türk Edebiyatında Manzum Poetikalar 1860-1960 (2010) ve (Gaye Belkız Yeter ile birlikte hazırladığı) 1839-1928 Yılları Arasında Basılmış Türkçe Şiir Kitapları Bibliyografyası (2013), Edebiyat ve Hastalık (2016) adlı altı kitabı bulunmaktadır.
Unvan:
Türk Öğretmen, Profesör Doktor
Doğum:
Samsun, Türkiye, 1972

Okurlar

8 okur beğendi.
14 okur okudu.
2 okur okuyor.
7 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
ŞAİRİN DUASI
Bir serseri rüzgarım, aklımdan geçmez ölüm, Bin türlü duygunun ma'kesi oldu gönlüm! Bir gün bile sormadım kendime: Kimim, neyim? Yalnız san'at aşkına tapan bir divaneyim! Hissime, düşünceme sade o aşk hakimdir, Düşünmedim bir lahza beni yaratan kimdir? Ne dünya saltanatı, ne cennet, ne cehennem, Yalnız kalbi terennüm eder benim
Sayfa 120Kitabı okudu
Reklam
Benim için her şey şiirdi... Dünya bile, bir öküzün boynuzuna değil ama, muhakkak bir mısranın ucunda dönüyordu!
Sayfa 161Kitabı okudu
Söz gelişi Tolstoy, on yedi yaşında başladığı günlüğüne seksen yaşlarına kadar devam etmiştir. Bu günlük, Tolstoy'un, çağımızın hakkında en fazla bilgi ve belgeye sahip olunan kişisi ünvanına da sahip olmasını sağlamıştır.
Hayvanlara karşı, belediyemizin şefkati de meşhurdur: İki sene evvel, eşşekler, öküzler, inekler için yaptırılmak istenen fenni ahırları hatırlıyor musunuz?.. O, sinek girmesin diye pencereleri tel kafesli, içerisi vantilatörlü tertemiz ahırlarda, şu insanlığımla ben bile oturmağa hazırım! Dünyaya yanlış gelmişiz: En büyük saadet hayvan olmakta imiş!
Sayfa 220Kitabı okudu
Ben ki henüz pek gencim, bilmiyorum sevgi ne!.. Nerime Sevgi bir cehennemdir... Bilmeyin onu yine! Vefik Varsın cehennem olsun... İstiyorum yanmayı, Bu karanlık uykudan yanarak uyanmayı! Hasretle boğulmadan böyle en güzel çağım Sizin gözlerinizde aşkı okuyacağım!..
Sayfa 225Kitabı okudu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
405 syf.
·
Puan vermedi
DİL VE EDEBİYAT ARAŞTIRMALARINDA AHLAK VE YÖNTEM
Yeni Türk Edebiyatı ile ilgili nitelikli çalışmalarıyla tanınan Erzincan Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Çıkla tarafından kaleme alınan, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Eğitimi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dilbilim Ana Bilim Dalları ile yabancı dil ve edebiyat alanlarında eğitim gören lisansüstü öğrencilerin Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik dersinin içeriğine ve bu alanların ihtiyaçlarına göre hazırlanan bu eser, Akçağ yayınları tarafından 2021 yılında okuyucusuna sunulmuştur. Kitap, geniş bir önsözün ardından yedi ana bölüm, kaynakça ve dizin bölümlerinden oluşmaktadır. Yazar kitabın önsözünde lisansüstü düzeyde “Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Ahlak” merkezli derslerde öğrencilerin yapmış oldukları ödevlerde ve hazırlamış oldukları makale, seminer ve tezlerde farklı birçok yanlışla ve eksikliklerle karşılaştığını bundan dolayı dil ve edebiyat alanında çalışan/yazan lisansüstü öğrenciler, araştırmacılar ve akademisyenlere yardımcı olacak bilgi, tecrübe, yorum, tespit, örnek ve uygulamalara yer vererek kitabın amacını ortaya koymuştur. Kitabın birinci bölümü (s.17-27) Bilim Ahlakı adlı bölümdür. Bu bölüm “Bilimsel Yanılgılar” ve “Ahlak Estetiği” adlı iki ana bölümden oluşmaktadır. Bu bölümde yazar, araştırmacıların ve akademisyenlerin sahip olması gereken bilim ahlakı üzerinde durmuştur. Çıkla, bilimsel çalışmalarda araştırmacıların çeşitli yanlışlıklar yaptığını ve bu yanlışlıkların çalışmaların güvenirliliğini, geçerliliğini yitirmesine ve bilimsel yanıltmalara neden olduğunu belirtir.
Dil ve Edebiyat Araştırmalarında Ahlak ve Yöntem
Dil ve Edebiyat Araştırmalarında Ahlak ve YöntemSelçuk Çıkla · Akçağ Yayınları · 20217 okunma
405 syf.
·
Puan vermedi
·
21 günde okudu
Selçuk Hoca yüksek lisanstan hocamdır. Dersimize girdiği için kendimi o kadar şanslı hissediyorum ki gerçekten durumu anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Kitaba gelecek olursam; bence lisans, yüksek lisans, doktora ya da belli bir statüye gelmiş olan araştırmacı, her kim olursa olsun öncelikle bu kitabı alıp okuması gerektiğini düşünüyorum. Kitapta sadece araştırma yapılırken ve yazılırken dikkat edilmesi gereken kurallardan bahsedilmemiş. Bir araştırmacıda olması gereken ahlaki kurallardan ve hassasiyetlerden de bahsedilmiştir. Teknik kısım yanında işin ahlaki boyutunu ilmek ilmek güzel üslubu ile aktarmış hocam. Kendisini çok sevmenin yanında duruşunu, ilkelerini ve öğrencilerinin her koşulda yanında olması da ayrı bir takdire şayandır.
Dil ve Edebiyat Araştırmalarında Ahlak ve Yöntem
Dil ve Edebiyat Araştırmalarında Ahlak ve YöntemSelçuk Çıkla · Akçağ Yayınları · 20217 okunma