Serhat Güney

6.2/10
5 Kişi
7
Okunma
0
Beğeni
975
Görüntülenme

Hakkında

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema bölümünü bitiren Serhat Güney, Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 2004’te yüksek lisans, 2007’de Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora programını tamamladı ve 2011’de doçent oldu. 2011 ve 2013 yıllarında Berlin’de sırasıyla, göçmen gençliğinin müzikal üretim biçimlerini ve Kreuzberg’deki gençlik çeteleriyle hip hop kültürünü konu alan iki kapsamlı alan araştırması yürüten Doç. Dr. Güney, 2013 yılındaki araştırma DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst) tarafından desteklendi ve Frei Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi. Halen Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi olarak çalışan Doç. Dr. Serhat Güney’in yayınlanmış diğer eserleri şunlardır: Gezinti (Mephisto, 2006), Tüm Yönleriyle Topluluk Radyoları (Punto Yayınevi, 2009) ve Size Genç Şair Diyenin… (Kırmızı Kedi, 2013).
Tam adı:
Prof. Dr. Serhat Güney
Unvan:
Yazar

Okurlar

7 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yelkenlerimizi dolduralım deyip fırsatçılık yapmadılar ve ufak ufak kendilerine yanaşmak için fırsat kollayan ülkücü hareketin üflediği nefesi hiçbir zaman ciddiye almadılar. Milliyetçilik veya ırkçılık hangi kökten olursa olsun, karşı oldukları bir şeydi.
Sayfa 84 - İstanbul Bilgi Üniversitesi YayınlarıKitabı okudu
Almanya'ya savaş sonrası işçi göçünün toplumsal bir fenomen olarak kesinleştiği yıllarda ünlü Alman edebiyatçı Max Frisch, bu olgu karşısında yapılan tüm hataları genel olarak ortaya seren o meşhur sözünü söylemişti: "Wir riefen Arbeitskräfte und es kamen Menschen" ("Biz işçi çağırmıştık, ama insanlar geldi")
Sayfa 7 - İstanbul Bilgi Üniversitesi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
178 syf.
6/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Kitabın dilinin edebi olması akademik bir yapıt olmasına rağmen ilgimi çekti, ancak ilerleyen sayfalarda fazla yanlı olduğunu hissetmeme de sebep oldu. Kreuzberg’i anlamak açısından değerli bir kitap.
Zor İsimli Çocuklar : Bir Gurbet Hikayesi
Zor İsimli Çocuklar : Bir Gurbet HikayesiSerhat Güney · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 20155 okunma
178 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Serhat Güney'in 'Zor İsimli Çocuklar / Bir Gurbet Hikayesi' isimli bu eseri, Türkiye'den, Yunanistan'dan, Yugoslavya'dan, Romanistan'dan ve çeşitli Arap ülkelerinden, II. Dünya Savaşı sonrasında Almanya'ya göçmüş olan işçilerin ve o işçilerin çocuklarının yaşantılarından bahsetmektedir. Özellikle Almanya'ya giden Türklerin hayatlarına odaklanmış olan bu eser, Batı Berlin'in Kruezberg semtinde yaşayan işçi çocuklarının çete hayatlarını, varoluşsal sancılarını, rakip çetelerle olan mücadelelerini, okulda ve sokaktaki davranışlarını, 'Biz de varız!' deme çabalarını ortaya koyan başarılı bir sosyolojik çalışma olmuş. Bu insanların Berlin'deki hayatları ve mücadeleleri ile ilgili genel bir fikriniz olmasını istiyorsanız bu kitabı sizlere öneriyorum. Kitapta sorun olarak gördüğüm bir nokta ise yayınevinden kaynaklanıyor. Pek çok yazım yanlışı ile karşılaştım ancak bu hatalar kitabın okurken keyfinizi kaçıracak kadar büyük hatalar değiller.
Zor İsimli Çocuklar : Bir Gurbet Hikayesi
Zor İsimli Çocuklar : Bir Gurbet HikayesiSerhat Güney · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 20155 okunma
Resim