Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sevince Bayrak

0.0/10
0 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
231
Görüntülenme

Sevince Bayrak Sözleri ve Alıntıları

Sevince Bayrak sözleri ve alıntılarını, Sevince Bayrak kitap alıntılarını, Sevince Bayrak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kenti biçimlendiren onlarda çelişkiden biri, insan ölçeği ve büyüklük arasındaki tuhaf ilişkidir..
Sayfa 33
Yazı mimarlığın dublörüdür. Çizgilerin gerçekleştiremediklerini sözcükler yüklenir.
Reklam
Bizde şehir siyaseti, Türkiye şehirlerini değişiklikler neticesinde ne kadar garip, ne kadar çirkin olursa olsun küçük ve biçimsiz paris yapmaktı..
Sayfa 12
Belediye azalarının isimleri İstanbul şehrinin tarihine 'şehrin bir manyak oyuncağı haline gelmesine müsaade ettiler ve bunu altın mala hediye ederek teşvik ettiler' diyerek geçecektir..
Sayfa 51
Yıkılana kadar Beyazıt Havuzu, bulvarların Paris'teki rolünü üstlenir: Mahremiyetin kamusal alanda sürebileceği "ilk sahneler"in ev sahibidir; insanların çevrelerinde akıp giden şehir yaşantısının girdabına kapılarak baş başa olabileceği, modern kentin fiziken küçük ama doğurgan elemanıdır.
Sayfa 13 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Beyazıt Meydanı şehrin salonu gibidir. Evlerde yalnızca misafir geldiğinde açılan, gündelik hayatın tozundan, kargaşasından uzak, içerisinde yaşanmadığı için her daim temiz, sessiz ve düzenli olan salonlar gibi, gündelik hayatın bulaşmadığı bir meydan hayali için Beyazıt Meydanı'nın uygun olmadığı da ancak 1960'ların sonunda anlaşılır.
Sayfa 39 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Köksüz bir kamusal alan üretmek ya da sadece kendi istediklerinin kök salmasına izin verebilecek bir ortam yaratmak için boşluğa ihtiyaç duyulur. Yeninin bulunacağı yerde önce boşluk olmalıdır.
Sayfa 38 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Bugün hâlâ pek çok yönetici, şehirlerden bir Paris yaratmaktan söz ederken Safa'nın Paris'ini kasteder. Tanpınar'ın aynı şehirden yola çıkarak çizdiği, sokaklarında gençlerin öpüştüğü, mültecilerin ve göçmenlerin kol gezdiği, her türlü şivenin ve aksanın duyulduğu, yoklukla şaşaanın iç içe geçtiği kent tablosu ise çoğunun korkulu rüyasıdır.
Sayfa 18 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu