Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Seyyid Hüseyin El Attas

Seyyid Hüseyin El AttasToplumların Çöküşünde Rüşvet yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
3
Okunma
1
Beğeni
418
Görüntülenme

Seyyid Hüseyin El Attas Gönderileri

Seyyid Hüseyin El Attas kitaplarını, Seyyid Hüseyin El Attas sözleri ve alıntılarını, Seyyid Hüseyin El Attas yazarlarını, Seyyid Hüseyin El Attas yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
198 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Toplumların Çöküşünde Rüşvet
Bu kitap, 'MS 653 senesinde sürgünde iken Rebeze çölünde ölen Ebu Zer el Gıfari'nin aziz hatırasına' adanmıştır. Toplumların Çöküşünde Rüşvet adını taşıyan bu kitap üç ana bölüm ve eklerden oluşmaktadır. Birinci bölümde 'yolsuzluk olgusunun sosyolojisi'; ikinci bölümde, 'Asya'da yolsuzluk' ve üçüncü bölümde ise 'yolsuzlukla mücadele' yer
Toplumların Çöküşünde Rüşvet
Toplumların Çöküşünde RüşvetSeyyid Hüseyin El Attas · Pınar Yayınları · 19884 okunma
Yolsuzluğu başlatanlar
Tüm ülkeyi kaplamaya aday yolsuzluklar, genellikle, devletin üst kademelerinde bulunan bürokratlar ile iş adamları tarafından başlatılır.
Sayfa 184 - Şubat 1988Kitabı okudu
Reklam
Kokuşmuş insan sayısındaki artış
Kokuşmuş insan sayısındaki artış, kokuşmuş insanların üst düzeylere gelmesi ile daha da hızlanır. Nedeni, yöneticilerin, emrinde çalışanları kendilerine benzetmeleridir.
Sayfa 134 - Şubat 1988Kitabı okudu
Namussuz namuslu
Ülkede hangi ideoloji, hangi politik görüş hakim olursa olsun insanlar namuslu değilse, yolsuzluklar hükmünü sürdürmeğe devam edecektir.
Sayfa 134 - Şubat 1988Kitabı okudu
Gençliklerinde sömürülmüş olan pek çok insan, mevki sahibi, güç sahibi olduktan sonra bir numaralı sömürücü, bir numaralı vurguncu olup çıkmaktadır.
Sayfa 133 - Şubat 1988Kitabı okudu
yolsuzluğun artış sebeplerinden
Zarar gören bir kimsenin, zarar veren bir kimse hâline dönüşmesindeki kolaylık, yolsuzluk olaylarının hızla artmasında önemli bir rol oynamaktadır.
Sayfa 133 - Şubat 1988Kitabı okudu
Reklam
yolsuzluk olayları bir yaşam tarzı olma
Yolsuzluk, bir ülke insanının kanına işlemişse ve cereyanı artık gün ışığında realize olup gizlenme ihtiyacı duymuyorsa, o ülkede yolsuzluk olayları bir yaşam tarzı olma vasfını artık kazanmış demektir.
Sayfa 125 - Şubat 1988Kitabı okudu
yolsuzluk yapmak demek, ahlâksızlık yapmak demektir;
Başkan Suharto’ya göre, yolsuzluk yapmak demek, ahlâksızlık yapmak demektir; yolsuzluk yapmak demek, ülkenin gelişmesine engel olmak demektir.
Sayfa 120 - Şubat 1988Kitabı okudu
Bu din adamları içerisinde patronlarına vergi kaçırmalarının, rüşvet yedirmelerinin hakları olduğunu söyleyebilecek kadar işi ileri götürmüş olanlar vardı. Bu kimselere göre şeriata göre yönetilmeyen bir ülkede iş adamlarının her türlü yolsuzluğa bulaşması, vergi kaçırması, rüşvet vermesi mübahtı.
Sayfa 117 - Şubat 1988Kitabı okudu
Pakistan’da yolsuzlukların
iki yüzlü dinî liderler, düzenbaz politikacılar, açgözlü doymak bilmez iş adamları ve zorba bürokratlar, Pakistan’da yolsuzlukların hızla artmasına neden olan faktörlerdi.
Sayfa 116 - Şubat 1988Kitabı okudu
Reklam
Ülkesinin içinde bulunduğu hüzün verici durumu gören Pakistan’lı bir gözlemci, ülkesinde İslâmiyet’in yalnızca teoride, dualarda ve ibadette kalıp günlük yaşamı biçimlendiren ahlâk ölçülerinde varlığını hissettiremediğinden yakınmaktaydı.
Sayfa 115 - Şubat 1988Kitabı okudu
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.