Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Stanley Lane Poole

7.3/10
3 Kişi
28
Okunma
4
Beğeni
842
Görüntülenme

Hakkında

Stanley Edward Lane-Poole İngiliz bir oryantalist ve arkeologdu. Poole, annesi Sophia Lane Poole, kardeşi Reginald Stuart Poole ve amcası Edward William Lane gibi ünlü oryantalist bir aileden geliyordu. Diğer amcası, seçkin bir Victoria litografı ve oymacısı olan Richard James Lane'di.
Tam adı:
Stanley Lane Poole
Unvan:
Arkeolog
Doğum:
Londra, 18 Aralık 1854
Ölüm:
29 Aralık 1931

Okurlar

4 okur beğendi.
28 okur okudu.
2 okur okuyor.
36 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Berberiler Araplardan daha kalabalıktılar ve en azından onlar kadar muhaliftiler.
İmadüddin Zengi
Eziyet ve çapkınlığa görevlileri arasında asla izin vermedi ve o çağda hiç kimse kadınlara tecavüzü ondan daha sert cezalandırmadı. O asla ordularının insanların ekinini çiğnemesine izin vermezdi. Askerleri 'iki ip arasında yürür gibiydiler' der bir tarihçi. Hiç bir askerin bedelini ödemeden bir çiftçiden bir deste saman almasına bile izin vermedi. Zorbaları çarmıha gererek sertçe cezalandırırdı. Yoksullardan vergi almada yumuşaktı.
Sayfa 57 - Avesta
Reklam
Necmeddin Eyyûb ( Selahaddin Eyyûbi'nin babası)
Eyyûb, büyük Aryan soyuna ait, ne Arap ne de Türk Revadiye aşiretinden bir Kürttü.
Sayfa 24 - Avesta
Selahaddin Eyyubi...
"Görünmeyeni ve görüneni bilen, eşi ve benzeri olmayan Allah'tır..." "Doğru." Diye mırıldandı hükümdar. "Ona güvenirim." Derken gülümsedi, yüzü aydınlandı ve ruhunu Allah'a verdi. Selahaddin martın 4'ü, 1193, çarşamba günü 55 yaşında vefat etti.
Eyyüp (Selahattin Eyyübi'nin babası), doğulu ve Müslüman olmasına rağmen bizim gibi Aryan ırkına mensuptu. Ne Arap'tı, ne de Türk'tü. Ermenistan'daki Divin yakınlarında yer alan Ajdanakan köyünde doğmuş, Revvadiyye aşiretinden bir Kürt'tü.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
280 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Osmanlı??
Osmanlı tarihi ile ilgili inanılmaz ilgi çekici ve çok farklı bir eser. Padişahların ve dönemlerinde etkili olan devlet adamlarının özel yaşamlarına değinen, batılıların gözünden olaylara bakan son derece farklı bir eser olmuş, Çok şaşıracağınız yaşam döngüsüne sahip padişahlar var. Belki de hayatınız boyunca hiç duymadığınız nitelik ve özellikler göreceksiniz akademik alıntıları ile. Osmanlı tarihine ilgisi olan herkse tavsiye ederim, son derece akıcı bir dil ile yazılmış, merak uyandıran güzel bir eser.
Osmanlı Tarihi Ulusların Öyküleri
Osmanlı Tarihi Ulusların ÖyküleriStanley Lane Poole · Say Yayınları · 03 okunma
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Batı'nın Bağdat Kütüphanesi....
Avrupa kıtası genel olarak Orta Çağ'da Karanlık bir gelişim çizgisin de iken İspanya ve Portekiz aksi bir düzlemde ilerliyordu. Abbasilerin başkaldırısı ile Ortadoğu ve Hicaz havzasında otoritesini kaybeden ve kaçan Emevi hanedan mensupları İspanya topraklarında ( fetihler daha önce başladı Tarık Bin Ziyad komutasında) Endülüs Emevi devletini kurarak Batı Avrupa'da bilimsel anlamda gelişimin temelini attıkları gibi merkezi otoritesi güçlü bir devlet kurdular. Yaklaşık olarak 700 küsür yıl tarih sahnesinde kalan Endülüs Emevi devleti Avrupa için bulunmaz bir hint kumaşı olmuştur. Mağribiler, Afrikalılar ve Araplar önderliğinde oluşturulan yönetim anlayışı genel olarak merkezi otoritenin sultanlar öldükçe sarsıldığı fakat Avrupa'nın içinde bulunduğu kaotik ortam sayesinde dış bir düşman tarafından yıkılmadığı kritik dönemlerde yaşadı. Emeviler, Hıristiyanlara göre daha merhametli olurken Hıristiyanlarda böyle bir şey söz konusu değil. Toplu katliamları ile İsabelle ve Ferdinand tarihte zalim yöneticiler olarak yerini aldı. Endülüs'ün düşmesi ve sonrası da Morisko olacak olan İspanyol Müslümanlar ile diğer etnik unsurların buradan sürülmesi ve yer yer katledilmesi İspanya'nın bugün ki gelişimi de dahil birçok olgusunu çok olumsuz yönde etkileyecektir. Kardinaller ele geçirdikleri Arapça kitapları tıpkı Hülagü'nün Bağdat'a girdiğinde efsanevi Bağdat kütüphanesini yakması gibi yapacak ve İspanyolların çok uzun bir süre karanlığa gömülmelerine neden olacak. Endülüslerle ilgili çok spesifik bilgiler edineceğiniz bu güzel eseri merakı olanlara tavsiye ederim.
Endülüs: Arapların İspanyayı Fethi ve Sonrası
Endülüs: Arapların İspanyayı Fethi ve SonrasıArthur Gilman · Say Yayınları · 014 okunma
453 syf.
8/10 puan verdi
Kitabı biz okuma grubumuz için almıştık ilk. Okuma grubu için pek uygun bir kitap değil ama 1927 yılına kadar var olan İslam Devletleriyle ilgili yazılan belki de en iyi kitap diye bilirim. Kitap İslam devletlerini bölge bölge olarak ele alıp inceliyor. Ayrıca devletler ile ilgili kısa bilgiler yanında devleti yöneten hanedanların da aile şeceresini vermesi kitabın en sevdiğim özelliklerinden biri oldu. Kitabın fiyatının bir az pahalı olmasına rağmen konuyla ilgili araştırma yapanların evinde el altında bulunması gerektiğini düşünüyorum
İslam Devletleri Tarihi Başlangıçtan 1927 Yılına Kadar
İslam Devletleri Tarihi Başlangıçtan 1927 Yılına KadarStanley Lane Poole · Selenge Yayınları · 20202 okunma