Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Swami Budhananda

Swami BudhanandaZihin Kontrolü yazarı
Yazar
7.0/10
4 Kişi
20
Okunma
8
Beğeni
1.255
Görüntülenme

Swami Budhananda Sözleri ve Alıntıları

Swami Budhananda sözleri ve alıntılarını, Swami Budhananda kitap alıntılarını, Swami Budhananda en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
'Zevk için yaşanmayacaksa ne için yaşanır ki?'
Başka bir deyişle arzu ona verdiğimiz yöne göre bir dost ya da bir düşman olabilir. Arzu gerçekliğe yö­neltildiği zaman kurtuluş ve sevinç aracı hali­ne gelir; gerçek olmayana yönlendirildiği za­man esaret ve bedbahtlık aracı haline gelir.
Reklam
Kontrollü bir zihin durumu sakinliğe yol açar ve sakinlik de zihin huzuruna götürür. Zihin huzuru mutluluğa götürür. Mutlu biri başkalarını da mutlu kılar. İşinin niteliği düze­lir ve çoğunlukla doğal olarak daimi bir refa­ha ulaşır.
-'Tembel bir beyin şeytanın atölyesidir' deyişi çok doğrudur. Bu nedenle zihne sağlıklı ve yaratıcı bir meşguliyet verilmelidir.
Eğer bir adam savaşta bin insanı bin kez fetheder ve başka bir adam da kendini fethederse, o (ikincisi) daha büyük bir fatihtir.
Henüz gerçekleşmemiş kaygı dolu anlarla bu anı boğan kişinin, bu korku dolu geleceği inşa etmede üstüne yoktur.
Sayfa 79 - DharmaKitabı okudu
Reklam
Mutluluk zihnin bir niteliğidir, içimizde erişebileceğimiz bir şeydir... Romalı filozof Marcus Aurelius, şöyle söyler: "Neşeli olun ve dışarıdan gelebilecek yardımı ve huzuru aramayın. İnsan bunun için hep hazırda beklemeli ve başkalarınca buna hazır edilmeyi düşünmemelidir."
İradeyi güçlendirmek için zevk-güdülerimizi altetmeli ve zihin kontrolünün neyi içerdiğini anlamalıyız.
Swami Vivekananda
Zihin yavaş yavaş ve sistematik bir şekilde kontrol altına alınmalıdır. İrade yavaş, sürekli ve sebatlı alıştırmayla kuvvetlendirilmelidir
Reklam
Zevk arayışından vazgeçmekle sevinç ya da saadet arayışından vazgeçmek kastedil­mez. Zevkle kastedilen, her ikisi de sevinç ve­ya saadete ulaşmayı engelleyen, Sri Rama­ krishna'nın deyimiyle 'olgunlaşmamış ego' dan kaynaklanan haz ya da duyu-zevklerin­den hoşlanmadır.
Bilinçli alanda tüm çalışmalara normal olarak egoizm duygusu eşlik eder. Bilinçaltı alanda egoizm duygusu yoktur.
Zihnini kontrol etmeyen bir kişi her zaman anormal gelişmelere ya da içsel çatışma nedeniyle zihinsel parçalanmaya eğilimli olur.
/Zevk peşinde koşmak ve zevk almak için kullandığımız zihni, zevk peşinde koşmayı bırakmadığımız sürece asla kontrol edemeyiz/
Dağ'daki vaazda İsa şöyle der: ' ... Eğer hediyeni sunağa getirir ve orada kardeşinin sana karşı olduğunu hatırlarsan, hediyeni suna­ğın önüne bırak ve yoluna git; önce kardeşin­le barış, sonra gel ve hediyeni sun. '
65 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.