Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Swami Budhananda

Swami BudhanandaZihin Kontrolü yazarı
Yazar
7.0/10
4 Kişi
19
Okunma
8
Beğeni
1.241
Görüntülenme

Swami Budhananda Sözleri ve Alıntıları

Swami Budhananda sözleri ve alıntılarını, Swami Budhananda kitap alıntılarını, Swami Budhananda en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
''Eğer bir adam savaşta bin insanı bin kez fetheder ve başka bir adamda kendini fethederse, o (ikincisi) daha büyük bir fatihtir. '' BUDA
İnsanı saadet arayışına iten onun temel doğasıdır.
Reklam
"Hırsı, öfkeyi, doyumsuzluğu, övüncü ve kibri nasıl yeneceğini bilen kral, tüm dünyaya boyun eğdirebilir." Mahabharata
Zihnin tüm huzursuzluğunun, geriliminin ve sorunlarının tek bir kaynağı vardır; kişinin gerçek öz'ünün öz-olmayanla sahte özdeşleş­mesi ve bunun bedende, organlarda, v.s. 'ben ve benim' düşüncesini ortaya çıkartması.
Tanrıya her gün belli saatlerde iyi niyet ve zihin arılığı -zihin kontrolüyle aynıdır- için içten dua etmenin çok faydası vardır.
Reklam
Eğer ahlaksız bir yaşam sürüyorsak zihnimizi kontrol edemeyiz.
Zihin kontrolü ilginç bir içsel oyundur. Eğer sportmen bir tavrınız varsa, kaybederken bile bundan büyük keyif alırsınız.
Bozulmayan bir zihin sakinliğine şunları geliştirerek ulaşılır: a. Mutlu olana karşı dostluk. b. Mutsuz olana karşı şefkat. c. İyiden alınan zevk. d. Kötüye karşı kayıtsızlık
Sizi yıkacak bir şekilde zevk peşinde koşmayın. Bu düşünen insanlar için bir anlam ifade etmelidir.
Reklam
Kölelik zihinle ilgilidir, özgürlük de zihinle. Eğer bir insan hep: "Ben özgür bir insanım. Ormanda da yaşasam, dünyada da yaşasam, nasıl olur da ben tutsak edilebilirim? Ben, kralların kralı, özün çocuğuyum, beni kim tutsak edebilirmiş? " diye düşünüyorsa, bilin ki o kişi özgürdür. Eğer birini bir yılan sokarsa, "Benim içinde zehir yok" diye kesin bir dille o zehri savuşturabilir. Aynı şekilde, metanet ve kararlılıkla "Ben tutsak değilim, ben özgürüm." diye tekrar edildiğinde, o kişi gerçekten öyle olur, özgür olur.
Sayfa 78 - DharmaKitabı okudu
"Sırf ruhsal bilincin biraz uyandı diye tembel tembel oturma. İlerle. Sandal ağacı ormanının ötesinde çok daha değerli başka şeyler var - gümüş madenleri, altın madenleri var. Priya: Efendim, ayaklarımız zincirlenmiş. İleri gidemeyiz. Sri Ramakrishna: Ayaklarınız zincirlenmişse ne olmuş? Önemli olan zihindir. Esaret zihindir, özgürlük de zihindir. Priya: Fakat zihin benim kontrolüm altında değil. Sri Ramakrishna: Nasıl olur? çalışma yogası diye bir şey var. Çalışmayı sürdürün, göreceksiniz ki zihniniz sizin gösterdiğiniz yönde akacaktır. Zihin çamaşırhaneden henüz gelmiş beyaz bir kumaş gibidir. Eğer onu kırmızı boyaya sokarsan kırmızı, mavi boyaya sokarsan mavi olur. Onu hangi renge batırırsan o rengi alır."
Fakat içimiz­de temel olan zevk-dürtüsü etimize kemiğimi­ze o kadar derinlemesine işlemiştir ki eğer bundan kurtulunabilirse son derece büyük güçlüklerle başarılabilir bu.
Gelecek için kaygı duymak zihinsel bir hastalıktır ve tüm gücümüzle, her bakımdan bu anın içinde yaşamanın şifası devinime ve kullanıma hazırdır. İrade gücünü geliştirmek isteyenler, geçmişte ya da gelecekte yaşamaktan titizlikle sakınmalı ve şimdiki anı yaşamalıdırlar. Astrologlar ne söylerse söylesinler, içinde bulunduğumuz anı aklımızı olumlu kullanarak yaşarsak, geleceğimiz iyiden de öte olur.
Sayfa 80 - DharmaKitabı okudu
Ruhsal yaşamın meydan okuyuşu çok basittir: sadece bu an için iyi, ahlaklı ve kendimizin hakimi olmak. Bu anın dışında kaygılanmamız gereken zaman hangisidir ki?
65 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.