Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Taha Cabir Alvani

Taha Cabir AlvaniBirlikte Okumak yazarı
Yazar
8.4/10
8 Kişi
49
Okunma
5
Beğeni
1.091
Görüntülenme

Taha Cabir Alvani Gönderileri

Taha Cabir Alvani kitaplarını, Taha Cabir Alvani sözleri ve alıntılarını, Taha Cabir Alvani yazarlarını, Taha Cabir Alvani yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslâmî eğitime meyledenlerin pek çoğunun durumu ektiği tarlanın hasadını yapma ümidi olmayan çiftçilere benzemektedir.
Sayfa 145Kitabı okudu
Çünkü fıtratında bir bozukluk olmayan sağduyu sahipleri gerçeği bulur bulmaz kabul eder ve benimserler.
Sayfa 100Kitabı okudu
Reklam
Zekâtı, vermesi gerekenlerden alıp, muhtaç kimselere vermek, had cezalarını uygulama gibi toplumun düzeni ve idaresi kapsamındaki işlerdendi.
"İlmu'l-Hilâf" adını verdikleri ilim, mezhep imamlarından herhangi birinin naslardan çıkarmış olduğu hükümleri ezberleyen bir kimsenin, özel bir delile dayanmaksızın, farklı görüşleri çürütmeye çalışmasına imkân veren bir ilimdir.
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
İhtilaf ahlakı
Lisede çok sevdiğim bir din kültürü hocam vardı. Bir gün ona hocam bu kadar farklı mezhep cemaat tarikat vs var dedim. Bunlara nasıl ysklaşmalıyız demiştim. Verdiği cevap benim için yol haritası niteliğindeydi. Mezhepler iyi mezhepçilik kötü, cemaat olmak iyi cemaatçilik kötü, tarikat iyi amma velakin tarikatçılık kötü. Başımıza ne geldiyse çılık
İhtilaf
İhtilafTaha Cabir Alvani · Mahya Yayıncılık · 201214 okunma
Her kim ilme sahip olmaksızın Kuran ı tefsir ederse, cehennemdeki yerine hazır olsun.
Reklam
Gazali
Bir zamanlar (ilimleri ve dürüstlükleri nedeniyle) aranılan fıkıhçılar, sonraları (çıkar ve makam) arayanlara dönüştüler. Siyasal iktidar sahiplerinin tatlı sözlerine kulaklarını kapattıklarında saygı görüyorlardı, ama o sözlere kanamaya başladıklarında aşağılandılar.
İmam Malik e kırk sekiz konuda görüşü soruldu. Bunların otuz ikisine verdiği cevap 'bilmiyorum' oldu.
Görüş ayrılığı iki şarta uyması kaydıyla meşru olarak görüldü : ~İhtilafın her bir tarafı kendi argümanını destekleyen kanıta sahip olmalıdır. Bu kanıtı sunamamak, argümanı geçersiz kılmaktadır. ~Farklı bir görüşü benimseme, abes ya da sapkın bir sonuca götürmemelidir. Eğer görüşün abesliği başından itibaren açıkça belirli ise, hemen terk edilmelidir.
Sahabenin tavrı
Sahabe mümkün olduğu kadar ihtilafa düşmemeye çalıştı. Önemsiz konularda ihtilafa düşmediler Kişisel kaprislerden kaçınma ve takva, ihtilafa düşülen konularda ashabın tek hedefini hakikat arayışına dönüştürmüştü. Hakikatin kendisi ya da biri tarafından dile getirilmesinin, tartışmanın tarafları için bir önemi yoktu. Tartışma esnasında İslami davranış kurallarına sıkı sıkıya bağlı kaldılar. Meseleleri nazikçe ve dostane bir tavır içinde tartıştılar. Kötü ve aşağılayıcı bir dil kullanmaktan kaçındılar. Herbiri karşısındakini dikkatlice dinlemeye hazırdı.
39 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.