Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Terenzinh Nures

Terenzinh NuresÇocuklar ve Matematik yazarı
Yazar
9.0/10
3 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
267
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

5 okur okudu.
5 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Schoenfeld’e göre ise geleneksel matematik eğitimi kendilerine ne söylenirse onu yazmaları gerektiği saplantısı zaten kafalarına yerleşmiş olan bir grup insanı matematikten ve yaratıcı düşünceden iyice soğutmaktan başka bir şey değil.”
Sayfa 177Kitabı okudu
“Basit sayısal bilgiler içeren herhangi bir gazete küpürünü bile eleştirel bir gözle okuyabilmeniz için dört işlemden çok daha fazlasını öğrenmeniz, uygulamaya sokabilmeniz gerekir ve ne yazık ki günümüzde matematik öğretmenlerinin bile birçoğu eleştirel düşünce ve matematiğin hiçbir şekilde birbirleriyle bağdaştırılamaz kavramlar olduğunu sanıyor.”
Reklam
“İnsanlar matematiksel sorunların kendi yöntemleriyle üstesinden gelebildikleri halde niçin kendilerini matematiksel anlamda yetersiz buluyorlar?”
Sayfa 160Kitabı okudu
“Çocukların matematik bilgilerini dikkate değer bir hüner ve azimle geliştirmeye başladıklarını düşünüyoruz. Bazen bu meziyetler sınıf ortamına iyi bir şekilde yansımayabiliyor ve öğretmenler, ebeveynler, hatta çocukların kendileri tarafından bile fark edilmeden kalabiliyor. Fakat, çok küçük yaştaki çocukların değişik matematik problemlerine yanıt olarak öne sürdüğü cevapların bile nadiren tamamen yanlış olduğunu görüyoruz. Bu cevaplar tamamen yanlış olsa da genellikle içlerinde önem verilmesi ve teşvik edilmesi gereken gerçek ve zeki düşünceye ait unsurlar barındırmakta.”
“Çocuklar çok küçük yaşlarda matematiği anlamaya başlıyorlar ve yaşlarıyla birlikte matematiksel birikimleri de artıyor. Hem okullarından hem de günlük hayata dair deneyimlerinden matematikle ilgili birçok yeni şey öğreniyorlar. Fakat, özellikle okullarda aldıkları matematik eğitimi nedeniyle kafalarında gittikçe tek bir matematik tanımı oluşmaya başlıyor ve ne yazık ki her matematiksel durumun tek bir çözüm yöntemi, her matematiksel sembolün ve bağıntının tek bir duruma özgü olduğu gibi yanlış görüşler üzerine kurulu bir anlayışa sahip oluyorlar. Bu yüzden, hem aileler hem öğretmenler hem de araştırmacılar çocukların gündelik yaşamdaki deneyimlerinden edindikleri matematik bilgilerinin, gündelik yaşamda karşılaştıkları matematiksel durumlara buldukları çözümlerin ne kadar önemli olduğunun farkına varmak zorundalar. Çocukların kendi buldukları çözümleri destekleyip yeteneklerini sergilemelerine izin vermeliyiz. Zira yaratıcılıkları ancak bu şekilde gelişecek ve böylece matematiği sevip günlük hayatta karşılarına çıkan matematiksel durumlara buldukları zekice çözümleri sınıflara da taşıyacaklardır. Artık matematik problemleri deyince insanların korkmak yerine gülümsediği bir matematik tanımı yapıp insanları kalıp bilgileri ezberlemeye değil yaratıcılıklarını kullanmaya ve araştırma yapmaya teşvik eden bir matematiksel anlayışı benimsemeliyiz.”
Sayfa 367Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok