Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Turan Akıncı

Turan Akıncıİsyan yazarı
Yazar
8.8/10
42 Kişi
118
Okunma
19
Beğeni
2.202
Görüntülenme

Turan Akıncı Gönderileri

Turan Akıncı kitaplarını, Turan Akıncı sözleri ve alıntılarını, Turan Akıncı yazarlarını, Turan Akıncı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Muhalefet kin ve hınç duyulan bir düşman topluluğuydu. Bu düşmanı ezmek için örtülü ödenekten beslenen vatan cephesi kuruldu. Menderes diktatörlüğünün sürmesi için bu güçlere gerek vardı.”
Sayfa 300 - Remzi KitapeviKitabı okudu
Yeni Menderes Hükümeti
3 Aralık 1957 Başbakan seçimi kazanmıştı ama hükümet ülkede pahalılığı engelleyememişti.
Sayfa 277 - Remzi KitapeviKitabı okudu
Reklam
Ekonomide Kırılma Dönemi / 26 Haziran 1956 - Mili Koruma Kanunu
Prof. Fethi Çelikbaş: “Bu yapılan uygulamalardan hiçbir sonuç alınmaz zira ekonominin kendi kuralları vardır.”
Sayfa 261 - Remzi KitapeviKitabı okudu
“Tarih kürsüsünden halinizi seyrediyorum. Suçluların telaşı içindesiniz.” #ismetinönü
Sayfa 175 - Remzi KitapeviKitabı okudu
Günaltay Hükümetinin Dine Bakışı
Biz burada din kurucu bir heyet değiliz. Bizim memlekette herkes hürdür, hür olan bir memlekette yaşayan insanların dini inanışlarına karışmak hiçbir vatandaşın hakkı değildir.
Sayfa 80 - Remzi KitapeviKitabı okudu
Müslümanların sarraflık yapması dinen yasaktı. Bu yüzden Osmanlı’da sarraflık Yahudi, Rum ve Ermenilerin icra ettiği bir meslek oldu.
Reklam
504 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Son zamanlarda Türkiye'nin yakın tarihi üzerine okumalar yapıyorum. Demokrat Parti dönemi bence Cumhuriyet tarihinin en önemli köşe taşıdır. Turan Akıncı 14 yıllık süreci objektif, detaylı ve akıcı bir şekilde kronolojik olarak çok güzel yazmış. Kitabı okurken aynı anda 32. Gün'ün sekiz saatlik Kırat belgeselini de izlemek çok faydalı
Demokrat Parti
Demokrat PartiTuran Akıncı · Remzi Kitapevi · 20218 okunma
Sultan Abdülhamit’in Elektrik Korkusu
Sultan II. Abdülhamit, kendisinin tahtan indirileceğinden korktuğu için İstanbul’da elektrik kullanımına izin vermedi. Alman Prens De Bülow hatıralarında bu konuyu şöyle anlatır: “Sultan II.Abdülhamit ile yaptığımız görüşmede padişaha İstanbul’da Siemens tarafından elektrik üretilmesi ve şehre dağıtılmasını teklif ettik. Bu sayede şehrin ışıklandırılacağını ve de sanayide daha çok üretim yapılacağını anlattık ama sultanı ikna edemedik.” Belediye yetkilisi Osman Nuri Ergin de dahil birçok yazar Sultan II. Abdülhamit’in güvenlik kaygısına, elektriğin en uzak mesafelerden bile bir tel vasıtasıyla sanayiyi alt üst edebileceği şeklindeki tarifi imkansız bir korku içinde olmasına bağlamaktadır. Elektriğin İstanbul’a geç gelmesinden biri de elektrikten kaynaklan yangınların o dönemde ahşap olan evleri küle çevireceği korkusudur.
Sayfa 293 - Remzi KitapeviKitabı okudu
39 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.