Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ulli Allmendinger

Ulli AllmendingerAyurveda yazarı
Yazar
8.4/10
10 Kişi
30
Okunma
0
Beğeni
635
Görüntülenme

Ulli Allmendinger Sözleri ve Alıntıları

Ulli Allmendinger sözleri ve alıntılarını, Ulli Allmendinger kitap alıntılarını, Ulli Allmendinger en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tejas, bedenimize aldığımız ve deneyimlediğimiz herşeyin sindirilmesi ve dönüştürülmesiye ilgili öncelikli enerjidir ve bunlar sadece yiyecek ve içeceklerden değil, aynı zamanda düşünceler, eylemler ve duygulardan oluşur. Tejas görünebilen ya da algılanabilen ısı formunda bulunabilse de bundan daha fazlasıdır. O, aydınlanmanın ince enerjisidir. Tejas dengeli olduğunda kişiye parlak, ışıklı ve ışıltılı bir özellik kazandırır. (...) Tejas'ı doğrudan yükseltmenin yollarından biri güneşe çıkmaktır.
Beslenme doğruysa, ilaca gerek yoktur; beslenme yanlışsa, hiçbir ilaç tek başına hastalığı tedavi edemez. Vasant Lad
Reklam
Prana, oksijeni yakıt olarak kullanan yaşam enerjisi ve zekadır. Yaşayan her organizma yaşam gücünü devam ettiren prana'ya sahiptir ve prana gittiğinde ölürüz.
Kendimize tekrar tekrar evrenle, makro evrenle doğal olarak bağlantılı olduğumuzu ve karşılıklı birbirimize ihtiyaç duyduğumuzu hatırlatmamız gerekir. Gezegende olan şeyler, bedenimizin içinde de olur. Bu bakış açısıyla sağlık, içsel (beden - zihin -ruh) ve dışsal (doğa - evren) ortamımız arasındaki dinamik dengedir.
Beslenme doğruysa, ilaca gerek yoktur; beslenme yanlışsa, hiçbir ilaç tek başına hastalığı tedavi edemez.
Hislerimiz ve duygularımız konusunda dürüst olduğumuzda ojas sağlamlaşır, tejas parlar, prana akar.
Reklam
Ayurveda, bize sadece hastalıkların kaynakları ve tedavileri konusunda çok geniş bir bilgi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kadim bir bilgelik; birliğe, dengeye, insanlar arasındaki karşılıklı bağa, doğaya ve evrene dair kadim bir hatırlatıcıdır.
Hint felsefesine göre tüm varoluşun temelinde, kendini purusha ya da prakruti, yani eril ya da dişi enerji olarak ortaya koyan birleşik, evrensel ve kozmik bir bilinç yatar. Purusha tercihsiz, pasif farkındalıktır; biçimin ötesindedir ve ondan sıklıkla Shiva ya da evrenin yang (eril) prensibi olarak bahsedilir. Prakruti, ilahi yaratıcı iradedir ve ondan sıklıkla yaratıcı güçleriyle biçimi ve gerçekleşmeyi ortaya çıkaran Shakti ya da yin (dişi) enerji olarak bahsedilir. (...) İkilikler üzerine kurulmuş dünyamızda, her canlı bu iki enerjiye sahiptir.
George Bernard Shaw
Hayattaki gerçek haz, yüce olduğuna inandığınız bir amaç için araç olmaktır. Dünyanın kendini size kendinizi iyi hissettirmeye adamayışından yakınan ateşli, bencil, küçük bir hastalık ve sıkıntı bulutu olmak yerine, doğanın güçlerinden biri olmak. Bana göre benim hayatım tüm insanlığa aittir ve onu yaşamak bana verilmiş bir ayrıcalıktır.