Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ünver Günay

Ünver GünayDin Sosyolojisi yazarı
Yazar
Çevirmen
7.9/10
11 Kişi
63
Okunma
2
Beğeni
1.140
Görüntülenme

Ünver Günay Gönderileri

Ünver Günay kitaplarını, Ünver Günay sözleri ve alıntılarını, Ünver Günay yazarlarını, Ünver Günay yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sosyal strateji alanında Neo-Şamanist gruplar geniş bir tedavi serisi, insani sırrın gelişmesine veya kişinin değişimine (transformation) ayrılmış, onlara hasredilmiş merkezler üzerinde ısrarla dururlar. Özellikle ve öncelikle bu sebepten dolayı dinî gruplardan ziyade terapi grupları olarak dağılıp parçalanmışlardır
Reklam
Gazali..
“Din, insan toplumunun temelini oluşturur. Devlet ise dinin muhafızıdır.”
Sayfa 119
Gazâlî’ye göre..
“Herkesin dinin emir ve yasaklarına uyma konusunda hem Allah katında ve hem de İslâm cemâati nezdinde sorumludur.”
Sayfa 119
“Nitekim, hilâfet möcadeleleri, bir ilk dönemin sonunda, Islam ümmeti içerisindeki varlığını bugün de halâ kuvvetle sürdürmeye devam eden mezhebî bölünmeler için de temel bir başlangıç oluşurmuştur.”
Sayfa 527
İnsan toplumu zaruridir. Zira Allah insanı gıdasız yaşayamayacak bir biçimde yaratmıştır. Bununla birlikte insan tek başına bu ihtiyaçlarını karşılayamaz. Muhtaç olduğu gıdayı elde edebilmek için yakınlarıyla dayanışma halinde olmalıdır.
Reklam
680 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Sosyoloji alanında ülkemizde çok kitap olmasına rağmen, sosyolojinin bir alt disiplini olan Din Sosyolojisi alanında maalesef aynı şeyleri söylemek mümkün değil.Hacimli bir metin olan Din Sosyolojisi, sosyal bilimlerle ilgilenenlere çok fayda sağlayacağı kanaatindeyim.
Din Sosyolojisi
Din SosyolojisiÜnver Günay · İnsan Yayınları · 201444 okunma
Ancak Moğolların dostluğuna güvenmek mümkün değildi. Zira onlar dostluğu, düşmanlarını yok etmek için bir hile olarak algılıyorlardı.
Sayfa 328Kitabı okudu
Hiérogami, Gök-Tanrı, Eril-Dişil
Eliade'ın da kuvvetle ifade ettiği üzere, Türk Tanrı anlayışında temelde, "kutsal evliliğe" (hiérogamie) rastlanmamaktadır. Yani Türk Gök-Tanrı'sı, Asur, Babil, Yunan ve Roma tanrıları gibi Tanrıçalarla evlenmez. Türklerin mantalitelerinde ve dil mantıklarında, başka birçok kavimin dilinde görülenin aksine, erkek-dişi ayırımına yer verilmemekte; kainat Türklere bir bütün olarak görünmekte; bu nedenle de Türklerde, dinî bir anlayışın gereği olarak kadın-erkek ayırımı bulunmamaktadır.
Sayfa 63 - RağbetKitabı okudu
Konfüçyüs
Halbuki Çin kültüründe temelde "Gök kültü" mevcut değildir ve T'ien şekliyle Tanrı kelimesi oraya Türklerden geçmiştir. Çu'lar döneminde bu değişim daha da hızlanmış, nitekim Konfüçyüs bu dönemde yetişmiştir. Onun fikirleri ziraî kültürün değil, fakat bozkır kültürünün etkilerini yansıtmaktadır.
Sayfa 57 - Rağbet Yayınevi
Reklam
İnsan toplumu zaruridir. Zira Allah insanı gıdasız yaşayamayacak bir biçimde yaratmıştır. Bununla birlikte insan tek başına bu ihtiyaçlarını karşılayamaz. Muhtaç olduğu gıdayı elde edebilmek için yakınlarıyla dayanışma halinde olmalıdır.
Sayfa 128
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.