Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

William Davies

William DaviesÖfke ve Tahammülsüzlük yazarı
Yazar
7.3/10
10 Kişi
63
Okunma
2
Beğeni
774
Görüntülenme

William Davies Sözleri ve Alıntıları

William Davies sözleri ve alıntılarını, William Davies kitap alıntılarını, William Davies en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mutluluk kampları :))
A4e'nin derslerine katılan biri, derse giren kişisel gelişim gurusunun katılımcılara "yediğiniz, içtiğiniz, sıçtığınız her şey kendinize inanç olsun" ve "ürün sizsiniz - ya buna inanırsınız ya da kendiniz bilirsiniz" diye bağırdığını anlatmıştı.
Doğa insanı iki efendinin, yani acının ve hazzın buyruğuna sokmuştur.
Reklam
Her yanı kuşatan dijital medya, medya histerisini çeken bir paratoner haline geldi. Gün geçtikçe narsistik kişilikler geliştiren, birbirlerine bağlanamayan, "interaktif" olmayan hiçbir şeye odaklanamayan gençlerin durumundan interneti ya da facebook'u sorumlu tutmak mümkün. "Ekran karşısında geçirilen süre" nin beynimize neler yaptığına dair bazı yeni keşifler de elbette buna dahil.Gerçekten de sosyal medyayı kompülsif biçimde kullanan kişilerin "gösterişçiliğe" ve "büyüklenmeci davranışlar" sergilemeye daha meyilli , daha benmerkezci insanlar olduğunu işaret eden bazı bulgular var.
Tedaviye ihtiyacı olanlar? :)
Mayo'nun daha tuhaf kuramlarından birine göre sosyalizm bir fiziksel yorgunluk ve psikiyatrik hastalık semptomuydu. "Bütün iş psikologları hemen fark edecektir ki Sosyalizm, Lonca Sosyalizmi, anarşizm ve benzeri kuramlar çok büyük oranda nevrotiklerin ürettiği fantezilerdir" demişti. Ona göre tek çözüm şirketlerin çalışanlarına, onları yatıştıracak türden psikanalitik terapiler sunup işverenlerine yaklaştırmaktı. Yöneticilerinin otoritesine direnç gösteren çalışanların tedaviye ihtiyacı vardı.
Bilimsel yöntemlerle eylemlerimiz özgür düşünen, özerk bireyler olarak bize atfedilemez, sadece bize böyle davranmayı öğreten diğer çevresel etmenlerle veya geçmişteki çevremizin etkenleriyle açıklanabilirdi. Şayet eylemlerimizi çevremiz, mizacımız ya da yetiştirilme tarzımız şekillendiriyorsa kendimizden daha büyük bir topluluğun parçasıyız demektir.
Sözler aldatıcı olabilir ama kalp atışları yalan söylemezdi.
Reklam
Düşüncelerinizin kölesi değilsiniz. Onlara uzaktan bakmakla yetinmek de bir yöntem.
Sayfa 7 - Sel
Bir düşünelim ne kadar paylaşımcıyız?
Toplumumuz fazlasıyla bireyci. Piyasalar her şeyi bireysel bir hesapçılık ve bencillik meselesine dönüştürüyor. Sosyal ilişkilerimiz ve kendimizi gerçekleştirme olanağımız pahasına parayı ve birşeyler elde etmeyi saplantı haline getirmiş durumdayız. Kapitalizm birbirimizle bağlantımızı zayıflatıp çoğumuzu ayrık ve yalnız bırakan bir materyalizm hastalığı yayıyor. Paylaşım sanatını yeniden keşfetmezsek toplumumuz hepten paramparça olacak ve güven imkansız hale gelecek. Arkadaşlık ve diğerkàmlıkla ilintili değerleri yeniden inşa etmezsek nihilist bir bıkkınlık bataklığına saplanacağız.
Kapitalizm tüketici arzularına yöneldi. Tüketici arzularıysa sesi duyulmayan içsel hislerimize tercümanlık eden en cazip sözcünün , yani paranın denetimindeydi.
Bir insan sizi kaale alıyor ve düşüncelerinize önem veriyorsa, kızgınliğınızı hafiften belli etmeniz bile yeterli olur. Oysa sizi ve düşüncelerinizi umursamiyorsa hiçbir şey fazla etki etmeyecektir.
Reklam
(…) Hükümet ve şirketler şu anda çözmeye uğraştıkları sorunları kendileri yarattı.
Sayfa 15 - Sel
Canım ülkem kölelik rejiminden ne zaman çıkacak acaba?
2014' te Birleşik Krallık Halk Sağlığı Fakültesi başkanı John Ashton- her ikisi de stres etkeni olan- aşırı çalışma ve az çalışma sorunlarının giderilebilmesi için Britanya'nın kademeli olarak haftada dört iş günü uygulamasına geçmesi gerektiğini savunmuştu.
Piyasa ararştırmacıları 1990'ların sonundan beri, neleri satın alabileceğimize dair izler bulacaklarını hayal ettikleri gözlerimizi ve yüzümüzü gün geçtikçe daha güçlü bir saplantı haline getiriyor. Bu davranışın altında, tüketimi esasen duyguların tetiklediğine dair giderek kuvvetlenen bir inanç yatıyor.
Tüm insanların yegâne ortak özelliği, acı çekme kabiliyetleridir.
Sayfa 24 - Sel
Doğa İnsanı iki efendinin, yani acının ve hazin buyruğuna sokmuştur.
Sayfa 24 - Sel
95 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.